Den med all förändring

Skolan tar alltså slut om fem veckor, ganska exakt, och efter det blir det hundpassning i några veckor. Ja, apropå, Bella ska få en kompis. Vet inte om det är okej att lägga upp bild på snutten än, men kan ta ner den om hans ägare inte samtycker;


Han heter Benjamin nu, men vi kommer troligtvis (och förhoppningsvis!) döpa om honom till George Harrison. Jag tyckte Styrbjörn var ett trevligt namn, men efter att pappa upplyst mig om att det fanns någon big shot vikingasnubbe som hette Styrbjörn kändes det inte lika aktuellt längre. Så George blir bättre tycker jag! Men vi får se. Först var vi inne på Biffen, men...jag tycker inte han ser ut som en Biffen. Annars var min och Adris favorit Sauron men mamma tyckte inte det var särskilt roligt. Eftersom det är mammas tur att bestämma namn kan vi inte tvinga henne. Men Sauron, hur roligt är det inte liksom?
Wellwell, vi får hem honom i slutet av maj så hela juni kommer gå åt till att passa honom innan mamma och pappa har semester. Och den första juli bär det av till engelska landet alltså. Helt sjukt, och fantastiskt roligt. Har en underbar sommar i familjens Shaws hus, tillsammans med katterna, att se fram emot och sedan försöka få livet att fungera på något sätt. Och skiter det sig, ja...är det tillbaka till Sverige då? Tanken på att flytta tillbaka till hösten känns så deprimerande att enbart tanken ger mig ångest. Men jag vet ju att jag har mamma, pappa, Bella och ja, Biffen eller George eller vad han nu kommer att heta, att luta mig tillbaka på. Och då känns det inte lika jobbigt.

Hur som helst, såhär i förändringens tid ska jag dra till med en lista för att göra mig själv (och kanske mamma och pappa) sentimental. Undrar hur listan ser ut om 20 år...?

För 20 år sedan var jag två år och gick inte på dagis för jag saknade mamma och pappa för mycket.

För 15 år sedan var jag sju år, Pernilla var min bästis och vi gick på förskolan, och vi grät när Mikael kallade våra hårband för tårband (minns det som igår, den där Mikael hade det svårt redan då).

För 10 år sedan var jag tolv år, gick på Sinntorp, hade fantastiska Susanne Samuelsson som lärare (pedagogiska skills som KICKED ASS) och tyckte jazzbyxor var skithäftigt.

För 6 år sedan var jag sexton år, umgicks dag och natt med Elin och Rebecca på Café Java, var poppare och lyssnade slaviskt på The Ark.

För 5 år sedan var jag sjutton år, gick på Schillerska, var vän med fantastiska Teresia och fick G i musik (jävla Anders alltså).

För 4 år sedan var jag arton år, åt Ben & Jerrys på kulturhistorelektionerna med Karin och Linn, gick på Röda Rummet, fick Bella och gjorde min fjärde vända på Arvikafestivalen.

För 3 år sedan
besökte jag Paris med Karin och Linn, jag ville bli psykolog, pluggade som en liten råtta och tog den fantastiska studenten.

För 2 år sedan var jag förskolelärare och livet stod mest stilla. Det var fint.

För 1 år sedan satt jag på Starbucks med min vänner, sade "tänkt att det bara är två månader kvar tills vi flyttar tillbaka till Sverige", vi drack vidare på våra diverse varma drycker och tittade ut på det underbara engelska regnet och vi kunde inte fatta hur ett år kunde gå så fort.

Det är sjukt hur fort tiden går. Det här året har gått fasansfullt fort. Har inte riktigt hängt med känner jag. VIPS så kommer det vara sommar och VIPS kommer det vara höst och jag kommer fundera på vilket flyg jag ska ta hem för att fira jul. Ojoj. Men jag tar det med ro. Trots allt.

Kick-Ass kicked Ass!

Jag brukar bli väldigt exalterad över filmer jag precis sett och älskar. Väldigt, väldigt, väldigt exalterad! Senast var väl efter Inglourious Basterds. Och nu ikväll efter Kick-Ass. Alltså...den var helt otrolig! Vilket foto, vilket soundtrack, vilket manus! Love love love it! Och man måste inte älska serietidningar och superhjältefilmer för att tycka om den; så välgjord, så snygg, så fin och fylld av lågmäld humor. Älskar! Och framförallt; HIT GIRL. Seriöst, hur cool är hon inte? En liten tjej på typ tolv bast som gör filmens tyngsta actionscener, och det är aldrig forcerat eller töntigt utan bara ashäftigt. Fanns nog inget jag störde mig på, den var helt igenom välgjord och fantastiskt. Eller jo, en sak var det; superhjältefilmer lockar alltid en publik bestående av humorlösa pubertala nördar som gillar filmer som "Year One" och whatnot. Nej tack! Utöver det, underbar bioupplevelse. Kommer att bli KICK-ASS att se den på DVD på mammas och pappas TV om ett halvår, med bra ljud och bild och utan pubertala nördar (egentligen inget ont mot nördar i sig, jag älskar nördar! Bara de inte är, som sagt, pubertala...).

Nu sova. Imorrn grupparbete, träna, kalas för Sanna. Kommer bli...kick-ass! Godnatt!Den med byggare Bob

Yes, tillbaka i skolan idag. Var på föreläsning imorse mellan nio och tolv, diskuterade Mai Zetterling och Roy Andersson och lite ditten och datten. Intressant! Som vanligt. Kom hem vid ett, åt lunch och spelade GTA, åkte bort till Triangeln och köpte skruvar (älskar Clas Ohlson, seriöst, vad finns INTE på det stället? Loves it), kom hem, tränade en halvtimme, gick på möte, hem, åt middag och slutligen skruva upp gardinstång i vardagsrummet. Jag och Adri besökte IKEA igår för att inhandla stång och gardin och när vi öppnade förpackningen inser vi till vår stora förskräckelse att det inte ingår några skruvar. Länsade min och Julias verktygslådor och jag lyckades samla ihop tre skruvar som var lämpliga. Illa. Så ja, en sväng förbi Clas Ohlson var i sin ordning. Fick skruvat upp stången, med enorm möda, eftersom skruvarna var 1 cm för långa = gick inte hela vägen in i vägghelvetet. Använde borrmaskinen och allt (kände mig så sjukt cool!) men tji fick jag. Skruvade fast det så hårt som möjligt, så får det duga tills någon annan bryr sig tillräckligt mycket för att införskaffa nya skruv, ta ner åbäket, ta loss skruven, skruva upp nya och sätta dit den. Och det är fan inte jag! I'm DONE! Men jag är ändå nöjd; lyckades ju på egen hand (med lite hjälp från Adri, fast nästan bara under inhandlingsprocessen) få upp gardiner, helt från scratch. Jag, som är en sanitär olägenhet när det kommet till bygg, logik och sån skit som bara idioter utan riktiga intressen bryr sig om. Kan känna mig lite stolt i alla fall.


Tyvärr kommer inte mysigheten till sin rätta på bild eftersom de vita gardinerna ser ut som lakan! Ajabaja. 
Nu återstår bara en lång och underbar sömn som följs av en ledig, regnfylld onsdag. Godnatt!

Den med en bra dokumentär

Bra dag i skolan idag! Vaknade lite sent (en kvart innan föreläsningen) så missade första timmen, men de resterande två var mycket intressanta, tack vare vår underbara föreläsare Dagmar Brunow! Hon är verkligen fantastisk, tycker allt är intressant som hon pratar om, trots att det idag handlade om hur den svenska filmproduktionen och distributionen ser ut. Ganska tråkigt, men hon är tillräckligt bra för att väga upp det tråkiga ämnet. Loves it! Och såg dokumentären "Du ska nog se att det går över". Såg den första gången när jag var femton tror jag och tyckte att den var bra men insåg nog inte vilket värde den har som dokumentär. Det var så hjärtligt och fint men samtidigt sorgligt och kämpigt, eftersom man fick följa tre unga tjejer genom tonåren och hur de hanterade sin homosexualitet gentemot familjen och diverse andra. Den ena tjejen var fjorton år när man såg henne första gången och ett år senare uttryckte hon fortfarande sin frustration över hur svårt det är vara annorlunda. Inget ljus i tunneln någonstans, även om det ju blev mycket bättre året därpå men man kan kunde verkligen känna hennes ångest över att inte riktigt passa in. Uh. Dessa tonår alltså...

Kom hem vid tre, tränade (tajmade in det med Top Model, som vanligt, mellan fyra och fem), åt kolor, spelade gitarr (har lärt mig spela Go Go Dolls Iris, smörigaste låten ever men fin är den ändå), kollade lite på Starship Troopers och avslutade kvällen med att kolla på The Ring med Adri. I N T E  K U L. Måste definitivt sova med lampan tänd inatt. Uuuuuh.

Imorrn blir den Köpenhamn med Adri och har jag tur kan jag unna mig en laxbagel med soltorkade tomater-cream cheese (alltså HIMLEN!). Men bara om jag sover ordentligt och hinner träna innan. Godnatt!

Den med högskoleval

YES. Har valt vilka kurser jag ska söka till hösten. Prio ett är väl att skaffa jobb, men om det mot förmodan blir plugg blir det Konstvetenskap 30 Hp. Helst av allt hade jag velat läsa Brittisk och Amerikansk litteratur- och idéhistoria tillsammans med två 7,5-poängskurser, men kan hända blir det för mycket med tre kurser på en gång. Men det hade verkligen varit kul att läsa Klassisk Astronomi, Brottsplatsens Arkeologi eller Franska. Men ja, först och främst ska jag jobba och kanske, kanske kan jag läsa en 7,5-kurs till våren samtidigt som jobbet. 7,5 poäng på helfart tar en månad men t.ex. franskan är på kvartsfart, alltså utdragen på fyra månader, vilket kanske kan funka ihop med jobb. Vi får se, vi får se. Steg ett är väl ändå att komma till London, steg två är att se om jag kan få ett jobb. Och steg tre är att se om jag blir antagen till kursen.
Nu ska jag kolla på mera Vänner och sedan försöka somna innan klockan ett. Vi får se hur det går...
Tallyho!

Den med Bitch 2010

Alright, Bitch 2010 som gäller. Hur tråkigt det än är så är det väl ändå dags att komma i form? Har ju en fantastisk sommar att se fram emot, skulle kännas bra om jag var stolt över mina prestationer fram tills dess. Och eftersom jag upptäckt genialiteten med TVapparater på gymmet går träningen otroligt mycket lättare nu. Och det är såklart typiskt mig att det behövs något så löjligt som TV för att få mig att träna. Tragiskt men sant. Men hur tråkigt är det inte att stå där och trampa och cykla och stirra ut i tomma intet? Liksom, I don't think so! Negativt med all träning är dock att jag aldrig har tid över för yoga och pilates längre. Illa! Känner hur jag långsamt blir stelare, mindre vig, mindre smidig, mindre avslappnad osv osv osv... men får ta hand om det problemet senare helt enkelt. Nu är det Bitch 2010 som gäller! God natt!

Den med studera.nu

Har funderat hela dagen över vilka kurser jag ska söka till hösten. Kommer troligtvist inte behöva plugga eftersom planen är att jag ska jobba, men... när det finns så mycket roliga kurser, varför inte utnyttja det? Funderar på om man kan kombinera lite jobb med lite plugg. Hur som helst så måste jag börja med att söka kurserna innan jag kan fundera på hur det blir. Och hittills är mina alternativ;
  • Konstvetenskap
  • Brottsplatsen arkeologi
  • Klassisk astronomi
  • Dräkt och interiörhistoria
  • Franska
  • Kinesiska
  • Digital Modeskiss
Alltså, brottsplatsens arkeologi! "Kursen ger en introduktion till hur olika metoder inom arkeologi och miljöarkeologi kan användas och i vilka sammanhang för att ge information om hur ett brott kan ha begåtts. Exempel på detta är hur man kan lokalisera försvunna kroppar, hur dessa kan undersökas och under vilka omständigheter kroppar gömts undan." Det är ju som att låtsas att man är med i CSI eller Criminal Minds! Och man får bidrag från CSN för det också. Hur fantastiskt är det inte? Paha.

Och nu ska jag och Adri dricka te och kolla på Vänner. Doodles!

Den med högskoleprovet

Så nu har jag genomlidit högskoleprovet för tredje gången. Och jag måste säga att det verkligen blir lättare för varje gång. Första gången var bara stressig och andra gången var på min födelsedag och jag var grinig. Och idag funkade det mesta; frös inte, svettades inte, var varken hungrig eller mätt, aldrig kissnödig eller för trött. Kände mig...lagom. Alltså perfekt för provskrivning. NOG-delen gick som vanligt rätt dåligt, men ändå helt okej för en person som inte ens kan lägga ihop 78 och 39 i huvudet. Fick 10 av 22. Godkänt! LÄS-delen gick helt okej, men ändå ganska dåligt för en person som alltid haft MVG i svenska (och kommer från en familj som är snuskigt språkbegåvade). 12 av 20. Typ godkänt. Engelskadelen fick jag nog 9 av 20 på förra året, pinsamt eftersom jag bodde i England. Men det gjorde mig tydligen gott att flytta därifrån för denna gång fick jag 16 av 20. Mer än godkänt! Och äntligen fick jag ordning på ORD-delen, 30 av 40! Inte så bra som jag vill ha, men bra ändå med tanke på hur dålig jag var på LÄS-delen. Mycket väl godkänt! Och till sist DTK-delen, som var mitt trumfkort de två tidigare åren, då jag fick typ 14 av 20 eller nåt, fick bara 9 av 20 denna gången. Ajaj, men till mitt försvar var det den sista delen på dagen, och dessutom andra gången vi gjorde DTK eftersom det var den det var två av. Den första DTK tyckte jag gick mycket bättre (riktigt bra till och med!), men what to do? Kan väl inte direkt skriva och klaga. Och enligt normeringstabellen från förra året hamnade jag på 1,2, precis som förra året. Så känner mig välgit med tanke på att jag inte förberett mig mer än att jag köpte en linjal och en pennvässare för tillfället.

Hur som helst, har nu spenderat kvällen med att äta popcorn och anmäla mig till kurser inför hösten. Har hittat massor av roliga grejer att läsa, även fast jag känner mig ganska färdig med att plugga. Men det är ju bra att plugga ifall jag inte får något jobb i London eller om jag bara får deltidsjobb. T.ex; hur intressant låter det inte med Brottsplatsens Arkeologi!? Utifrån kursinformationen verkar det handla om typ verklighetens CSI, fast på teorinivå. Alltså roligt, oseriöst och underhållande. Eller varför inte Klassisk Astronomi? Eller utveckla mina kunskaper i kinesiska? Eller franska? Eller konsthistoria? AAAH. Det finns för mycket val och alla är lika roliga, bra och intressanta! Oh well, vi får se vi får se. Ska inte skicka in ansökan förrän på torsdag så kommer väl ändra hundra gånger innan.

Nu ska jag kolla på Vänner och sedan sova. Doodles!Den med pms

Har kommit halvvägs in i veckan, imorrn är det torsdag och hej vad det går. Helg snart, som troligtvis kommer fyllas av plugg och träning. All work and no play makes Jack a dull boy, men jag blir i alla fall smart och snygg. Hade hellre varit utvilad och glad men det får väl bli en annan dag.
Var i skolan igår på en föreläsning, fick lite information om omtentan jag ska göra och lånade några böcker och lämnade tillbaka några gamla (och påmindes om en förseningsavgift på 40 spänn...). Kom hem vid två, tränade, åt mat och gjorde massa saker hela kvällen som jag inte minns. Typ kolla på Vänner och annat viktigt.
Och idag var jag på stadsbiblioteket och lånade två ljudböcker. Fantastiskt väder, ledig dag och glada tider. Men hade svårt att njuta av det pga mensvärk. Efter promenaden till biblioteket låg jag utslagen i vardagsrummet, halvt medvetslös, ända tills kvällen då jag släpade mig till affären och handlade och sedan gjorde mat. Och efter det låg jag återigen halvt medvetslös tills klockan tio då jag och Adri kollade på "The Descent", eller Instängd som den heter på svenska. Film från helvetet, kommer nog inte kunna sova nu...

Skola imorrn osv osv så ska i alla fall försöka sova, trots att lampan nog måste vara tänd. Doodles!

Den efter påsken

Nu är påsken nästan slut och det enda som är kvar som man kan njuta av är en ledig dag imorrn och alla extrakilon man lagt på sig. Men å andra sidan har jag haft en fantastisk påskhelg så det får det vara värt. Karin och Linn har varit på besök och vi gjorde ALLT som man blir glad av; i fredags åt vi tortellini-middag och kollade på The Breakfast Club och igår åkte vi över till Köpenhamn och gick runt bland folkmassorna runt Ströget. Trodde inte att det skulle vara så mycket folk på påskafton men jodå, folk överallt, spexare överallt, musikanter överallt, öppet överallt. Hedniska människor som inte tar hänsyn till Jesus. Ursch ursch! Vi köpte med oss mat (bagel!) och åt sittandes i solskenet. Underbara vår! Och på kvällen kollade vi på Flicka med pärlörhänge och åt vårt påskgodis.
Och idag släpade vi oss upp tidigt för att äta Café Ceders brunchbuffé, vilket kan vara det godaste som finns; bröd, croissanter, ostar, salami, pannkakor, nutella, sylter, korvar, potatis, lax, pasta, sallader, fetaoast, tortellini, såser, frukter osv osv osv osv. Mumma! Vinkade av Karin och Linn vid fyra-tiden och har sedan dess ätit mera tortellini, skrivit listor på vad jag ska göra innan flytten till London och kollat på massa Vänner. Och jag och Adri avslutade kvällen med att kolla på The grudge. Och nu är det tvivelaktigt om jag kommer kunna somna. Ajajaj! Som sagt, tur att man kan njuta av den lediga dagen imorrn.
Nu ska jag sova, eller i alla fall försöka. Doodles!

Den efter London

Så efter London har mycket tid spenderats hemma hos mamma och pappa. Firade min födelsedag, åt påskmiddag och kollade på Vänner round the clock. Kom tillbaka till Malmö igår eftermiddag och har sedan dess hunnit kolla på mera Vänner och ...ja, ungefär det. Och imorgon kommer Karin och Linn besök, fantastisk påskpresent till mig, hurra hurra! Hoppas hoppas hoppas att Café Ceder är öppet på söndag så att vi kan äta den gudomliga brunchen...
Ska nu kolla på mera Vänner och förhoppningsvis plugga. Eller kanske bara Vänner.... Doodles!

Den med London, del 2

Så jag och Sara var i London från lördag den 20e till torsdag den 25e. Och såhär var det ungefär;
Jag och Sara kom fram till Elin och Simma vid halv tolv-tiden på lördagskvällen och gick sedan upp tidigt på söndagen för att åka till fantastiska Brick Lane. Gick runt på Sunday Up Market och lite på själva gatan och åt sedan flottig mat från marknaden, sittandes på trottoaren utanför = tradition! Vid fyratiden åkte jag hem till familjen Shaw. Jag, Vita och Oonagh kollade på Twilight, sedan spelade jag, Vita och Ursula "Racing Demons" (vårt favoritkortspel) och vi åt sedan sausages and mash allihop tillsammans. Så mysigt! Den familjen alltså...Åkte hem till gänget i Archway och käkade Ben & Jerrys och somnade sent.
Måndagsförmiddagen vigdes åt shopping på Oxford Street (framför allt Primark), en sväng till Notting Hill och sedan till Tate Modern. Hade jag inte varit astrött skulle jag kunnat engagera mig mera, älskar Tate trots att konsten egentligen inte är min favorit; allt är intressant som är innan 1900-talet, efter det blir det så himla löjligt, typ allt efter Dada. Är man bara tillräckligt känd kan man ställa ut ett äpple och sälja det för hundra tusen. Löjlerier. Hur som helst! Intressant var det ändå! På kvällen åkte vi till en fantastisk pub i Holborn, Princess, där vi träffade Elins fina pojkvän Mark. Stannade några timmar och njöt av inredningen, stämningen, myset, allt! Underbart ställe!
Tisdagen var ungefär likadan och såhär i efterhand har jag svårt att skilja dagarna åt. Lite shopping, mat och sånt.
Onsdagen var däremot mycket intressant. Sara och Simma och åkte in till stan innan mig, och eftersom jag hade lågt batteri på min mobil fick jag låna Saras telefon. När jag sedan kom in till stan fick jag svänga runt på Oxford Street själv ett tag i väntan på Sara och Simma som var i Camden. Shoppade på Primark, gick till Paperchase på Tottenham Court Road och myste på Café Nero med The Times och en toast och choklad från Thorntons. Underbart. Just då väljer även Saras mobil att dö i brist på batteri. Illa. Så det enda jag kan göra är mysa omkring i väntan på att Elin ska sluta jobbet så jag kan åka hem och möta upp de andra. Så jag åker till Hyde Park och promenixar runt i linne och ballerina i den fantastiska vårsolen. Just när jag kommer ner till dammen med alla änder och svanar tänker jag "det här är höjdpunkten på den här resan; solen i Hyde Park, här vid dammen. Synd att de andra inte kan se det. Synd." Och då hör jag någon ropa "NIIINAA!!". Och där på en bänk sitter Sara och Simma. Haha, vad är chansen?
På torsdagsmorgonen tog vi flyget hem till Göteborg. Rolig händelse där också; vi kommer fram till Stansted klockan fem på morgonen, jag handlar lite på taxfree och klockan halv sex går vi ut till den högra delen av flygplatsen, gate 40 - 59 (ligger 10 minuter promenad från mittdelen av flygplatsen), där ryanair-flygen alltid går från (gate 46 brukar det vara). Vi lägger och oss vilar på bänkarna och när klockan är 06.15, tio minuter innan gaten ska stänga, inser jag att vårt flyg inte kommit upp på skärmarna. Jag går och frågar i receptionen vart vårt flyg går ifrån och kvinnan pekar ut genom fönstren, mot andra sidan av flygplatsen och säger "gate 36, där bortifrån". Jag känner stor ångest, ruskar Sara till liv och säger "vi måste springa!". Och vi rusar genom flygplatsen till mittdelen och inser att vi måste åka med en liten shuttle för att komma till den vänstra delen av flygplatsen. Vi går på och klockan är då halv sju, alltså fem minuter efter att gaten ska stänga. Vi åker i kanske en minut, fdörrarna öppnas, vi slänger oss ut och springer upp för alla rulltrappor och bort till gaten...som tack och lov inte hunnit stänga! Tror vi kom fram tio minuter innan flyget egentligen skulle gått. Helt galet, men vi hann med i alla fall. Note to self: hur säker du än är på något, dubbelkolla ALLTID!

Hur som helst, fantastisk resa, glömde säkert bort hälften av allt vi gjorde, känn er fria att påminna mig!Sonic-halsband från Sunday Up MarketFödelsedagspresenter!Hårspännen från New LookFamiljen Shaw skickade en present!Familjen Shaw vet vad jag värderar högstMera födelsedagspresent


Efter åratal av Vänner på VHS hittade jag boxen för 550 spänn på taxfree. Cha-ching!


Den med London, del 1
RSS 2.0