Istället för klagomål

Skulle gärna vilja klaga på att jag ska gå upp om några timmar och jobba hela jävla dagen, men istället lägger jag upp en bild på fina Jack McBrayer. Det finns nästan ingenting jag tycker lika mycket om som 30 Rock, och det finns nästan ingenting i 30 Rock som jag tycker lika mycket om som McBrayers karaktär Kenneth Parcell; det är det finaste som TV någonsin fått uppleva. Mmmm.

"I'm sorry Mr Hornberger, it's just... I just love television so much!"


He gambled away my welfare check!


Många val

Det går fram&tillbaka i englelska landet. Har varit här i sju veckor nu, har kommit en lång väg men två saker sätter stopp för framskridande; måste fråga Leena och Hong om det finns chans till löneförhöjning framåt jul. Om inte måste jag nog sluta och ta ett annat nannyjobb som betalar bättre. För som det ser ut nu kommer jag troligtvis inte kunna byta bostad om jag inte tjänar mer. När jag börjar jobba kommer min lön ligga på 800 pund netto för 34 h arbete i veckan. Hyran & räkningar ligger på 230 i månaden, och varje månad tillkommer 65 pund för mitt oystercard, vilket är lika viktigt som att betala hyran. Alltså ligger mina finanser på exakt samma plats som de gjorde förra året; samma lön (förra året var det CSN), samma hyra, samma kostnad för busskort. Intressant. Huvudsaken är dock att jag inte behöver betala tillbaka mina pengar den här gången, utan att de är MINA. Fino fino. Det som stör mig är att det finns nannyjobb där man tjänar 500 pund i Veckan (!!!). MYCKET lockande indeed. Men det brukar innebära 50-timmarsveckor och jag vet inte om jag är så sugen på att ge upp mina lediga måndagar, vilket är en av de fina grejerna med jobbet jag har nu. Jobbar tisdag - fredag och är ledig mellan nio och tre. Inget annat jobb ger mig den friheten. Hm. Svårt svårt svårt.
Å andra sidan, vill absolut byta bostad och måste nästan tjäna mer pengar för att kunna göra det. men är det värt att byta jobb till ett sämre, mer välbetalt jobb för att få finare bostad?

Alla dessa val, orkar inteee.
Nu ska jag fortsätta mina halvkrassa försök till att stämma familjens gitarr (utan stämapparat, say no more...) och försöka att inte fokusera så mycket på allt negativt. Jag HAR ju jobb och bostad. If it ain't broken, don't fix it.
Ta!

Underwhelmed, overwhelmed, whelmed?http://oddlyspecific.com

Fredagsmys

Sitter hemma på Albion Rd och kollar på 30 Roc. Ingen Adri, ingen Elin. Ensam. Känns bra, så gött att bara vara själv och inte behöva visa hänsyn till folk (Adri och Elin räknas egentligen inte till folk). Men ja, bara vara ifred lite. I alla fall, mycket grejer på gång nu! Ska kolla på två rum i flatshares imorrn. Ett i Crouch End och ett i Spitalfields. Underbart läge, båda två. Crouch End är närmare mitt jobb men Spitalfields är precis vid Brick Lane. Svårt. Återstår att se vad det blir av oss.

Nu kom Adri och Kalle hem. Dags för brownie! Ta!

ride my bike straight to HELL.

Flat problems

Sitter i vardagsummet med Adri och kollar på 30 Rock. GUD vad jag kommer sakna det här huset när jag flyttar ut. Bara två små veckor kvar och sedan bort. Vill dessutom inte bo i lägenheten i Archway längre; jag tänker inte vara en del av deras ansvarslöshet och jag känner för att lämna dem high & dry utan att betala hyra för att visa att jag inte står bakom det de håller på med. Å andra sidan vinner jag ingenting på att vara dryg och de har faktiskt varit ganska schyssta mot mig (bortsett från Problemet som inte går att bortse från). Hur som helst, kollar efter studio flats, hittade en fantastisk vid Holland Park som jag VILL HA! Men det slutar väl med att jag hamnar i West Croydon, Ealing eller Manor House eller nåt annat ställe utanför stadsgränsen, 2 timmar med tuben från stan. Ursch ursch. Vi får se hur det urartar...

Dags att somna! Tallyho!

Sysselsättning

Jag brukar vanligtvis vara väldigt laid back. Besöka ett museum, gå en shoppingtur, en promenad, äta ute. Lagom för en vecka. Sedan blir det lite för hattigt. Ingen lugn stund direkt. Därför känner jag nu att denna veckan varit helt galen. Har blandat museum, äta ute, promenader och shopping, med filmkväll, fika-mys, lässtunder, pubbesök och diverse rubiks kub-lösnings-försök och framför allt jobb. Det känns bra men lite konstigt; har ingen tid att sitta framför datorn längre vilket gör att jag känner mig väldigt efter i allt som sker. Känns inte bra. Å andra sidan känns det bra att jag har saker att sysselsätta mig med. Och vänner att genomföra sysselsättningen med.

Igår jobb, shopping och hämtmat. Idag British museum, jobb och mys. Imorrn Angel, jobb och pub. Tallyho!

Finurlig helg

Har haft ett par mycket angenäma dagar! Roligt och ganska underligt. Började med att jag och Adri åkte till Trafalgar Sq i fredags, där man hade ställt upp en stor labyrint av häckar. Mitt på själva torget! Besynnerligt. Tror att det var en sorts promotion för olika grejer, beroende på vilken dag man var där. I fredags var det reklam för Carnaby Street så labyrinten var dekorerad med bilder från 60-talet och ett band var där och spelade, mitt i labyrinten. Tokigt. Gick sedan på utställningen The Science of painting; Fakes, mistakes and discoveries på National Gallery. Gratis, ganska liten, men mycket intressant! Åt mat på Costa (meatball ragu panini, cola light, minibrownies. MUMMA!) och begav oss sedan hemåt.
Kvällen spenderades i lägenheten i Archway med Elin och våra flatmates. Kände mig ganska off, men blev bättre när vi väl kom iväg till Camden. Var på Hawley Arms i någon timme och blev sedan tvungna att dra hem; stackars Elin mådde inte särskilt bra. Bättre lycka nästa helg!

Igår fikade jag, Adri och Elin på bucks i Angel och åt sedan den himmelska hamburgaren och de lika himmelska pommesen på O'neills. LOVELY. Kollade lite på cricketen på TVn medan vi åt och försökte förstå oss på reglerna men gick väl sådär.
Avslutade kvällen med att sitta barnvakt för Kuber och Mayan, alltså barnen jag kommer att ta hand om som nanny. Tog någon halvtimme att få dem att somna, satt sedan framför TVn och kollade på Batman Begins och There will be blood. Slappt och mysigt! Kom hem till Archway halv tolv och fann fantastiska Simma som kommer vara här på besök i en vecka. Fino fino!

Idag var jag, Simma, Elin och Mark i Kensington, på jakt efter en klänning till Elin. Fann en vacker blå på John Lewis. Dyr som skam men Elin hade en voucher så ingen fara på taket.
Senare, tillsammans med Adri, åt vi middag på en pizzeria i Angel, precis off Upper Street. Smakade underbart och pizzan var stor som ett bord!

Imorrn blir det kanske en sväng till Muswell Hill och Highgate Woods, om humöret för ett sådant besök håller i sig. Tallyho!

Lite jobb, lite pepp, lite camden

Sitter i vardagsrummet med Adri framför andra säsongen av 30 Rock. Har ätit mackor och druckit Green & Black-varm choklad och drar mig för att gå och lägga mig. Hur tråkigt är det inte? Blergh.
Jobbade idag! Barnen var jättefina och snälla, och Leena blev jätteglad när jag beskrev dem som "little angels". Känns bra hittills, ska babysitta på lördag, hoppas att det går smooth.

Imorrn ska jag och Adri till National gallery och sedan gå i labyrinten på Trafalgar square. Och kvällen spenderas nog i Camden med Elin. Good night!

Lekman lekman lekman jens jens jens

Åååh, Jens! Underbar spelning på Union Chapel. Mötte Elin vid fyratiden, fikade på Bucks vid Angel någon timme och promenerade sedan längs Upper Street till kyrkan. Upper Street kan vara den finaste, mysigaste gatan i hela norra London, tillsammans med Stoke Newington Church Street. Väldigt ...quaint!
Jens var jättefin, spelade i 90 minuter, jättebra förband och alla dansade och stämningen var fantastisk. Men...varför spelade han inte 'You are the light'? Eller stod jag och tänkte på något annat och missade den? Hm...
Kom hem vid halv tolv, åt mat och glass och kollade på några avsnitt av 30 Rock tillsammans med Adri. Ligger nu i sängen och kollar på He's just not that into you och drar mig för att sova; måste gå upp klockan nio och vänta på paketet från Lloyds. Blergh. Godnatt!


Jens jens jens lekman lekman lekman

Är hemma och vänder efter en natt i Archway. Jag och Elin spenderade kvällen med att dekorera ena väggen i vårt rum med foton. Underbart fint! Och ikväll ska vi se Jens lekman på Union Chapel. HURRA. Bokade biljetterna någon gång i april kanske, så längtan har varit lång men nu äntligen blir det av. Union Chapel är en kyrka som ligger i Islington, längst upp på Upper Street. Tror att de fortfarande har gudtjänster och liknande men flera gånger i veckan fungerar det som en venue för musik. Så briljant! Förra året vid den här tiden såg vi Ane Brun där och nu är det alltså Jens. Tråkigt bara att vi inte kan åka hem tillsammans efteråt; har ett paket från banken som kommer imorrn mellan klockan NIO OCH FEM. Så måste vara hemma under den tiden, HELA den tiden. Varför är det så? Hela dagen är ju förstörd. Fy fy fy. Kommer ha mycket tid att läsa min bok i alla fall, Audrey Niffeneggers nya Her Fearful Symmetry. Fint.

NU; mot Angel! Tallyho!

Diverse förberedelser

Sitter vid köksbordet och skickar mejl till Sheelagh angående tjejernas betyg. Betygskorten skickades hit för några veckor sedan och tjejerna vill absolut ha reda på vad de fått. Betygssystemet är helt galet här, tror att man kan få mellan 4c och 6a, man har en learning profile och lärarna skiver små kommentarer, såsom "Ursula har redan toppbetyg med för att fortsätta såhär måste hon be om ännu svårare uppgifter, gå på extralektionerna för avancerad matte och gå med i diskussionsgrupper". I Sverige räcker det med att få MVG på nationella provet så får man MVG i betyg ungefär. Lite hårdade regler här, verkar det som.

Pratade med Leena förut och min första jobbdag blir på onsdag eftermiddag Inte direkt jobb utan mer lära känna barnen och träffa skolpersonalen så de vet vem jag är. Ska bli spännande, barnen verkade jättemysiga, får hoppas att de gillar mig också. Och tack och lov ska Hong, pappan, vara med så att jag slipper vara helt ensam. Ska få lära mig vart skolan ligger, hur man går hem därifrån, vilken mat de har hemma och hur man använder köket. Ska bli mysigt, ser fram emot lördag också. Ska sitta barnvakt, barnen går och lägger sig vid åtta och sedan har jag deras hundratusentum TV för mig själv. Hurra! Har jag tur har de ett playstation också, och kvällen är räddad!

Ska ringa angående mitt National Insurance Number sedan och efter det åka hem till Elin och mysa. Kanske köpa med någon god mat. Mumma!

Tallyho!

10 things

Mmmmmm! Har cola light, mysfåtölj och '10 orsaker att hata dig' på TV. Hurra hurra hurra, dagen slutar lika bra som den började. To hell med episka dramer, high school-filmer är och förblir min stora kärlek!!

"I know you can be overwhelmed, and you can be underwhelmed, but can you ever just be whelmed?"
"I think you can in Europe". EPIC WIN.


Saker som gör mig glad


http://www.myspace.com/spaghettianywhere

Brick Lane utan sol

Trots extrem brist på energi pga av gårdagen orkade jag med ett besök på Brick Lane idag tillsammans med Adri och Tara. Mycket folk som vanligt men inte så tryckande hetta som det brukar vara. Alla minnen från Brick Lane involverar genomsvettiga kläder och brända axlar, och att sitta på trottoaren utanför Sunday up Market och käka något smörigt, marinerat som från början var kyckling.
Idag var det svala 20 grader och molnigt, alltså perfekt marknadsväder. Underbara 67an går dessutom från Stoke Newington Station raka vägen ner till Spitalfields Market, tar någon halvtimme och man slipper åka via ruffiga Whitechapel och överbefolkade Islington. Drog igenom markanden lite haffsigt, hittade en fin fransk plansch för 3 £ som skulle sitta fint i lägenheten i Archway, men kändes onödigt att lägga pengar på när jag redan lever utöver mina tillgångar.
Åt lunch på All Stars Lane, den amerikanska 50tals-dinern på Brick Lane. Åt en hamburgare och pommes frites för 9 £. Helt okej, smakade gott och fräscht. Påminde starkt om O'neills hamburgetallrik, men var inte lika god och definitivt inte lika billig (hamburgare och pommes med dressing för 9 £ mot hamburgare med cheddarost och hemgjorda potato wedges för 3.50 £). Nä, på All Star ska jag nog hålla mig till 1 £-muffinsen som är to die for och dessutom extremt prisvärda!

Åkte förbi Tesco på hemvägen och shoppade lite toapapper (kanske det tråkigaste som finns att lägga pengar på?) och kom hem för någon halvtimme sen och funderar på hur kvällen ska spenderas.
Enligt TV-guiden går Shaun of the dead, 10 orsaker att hata dig, Moulin Rouge, Phone Booth, Red Eye, The Fly, Tala med henne, The Mummy, Girl Interrupted, The Aviator och Runaway Bride på TV ikväll. Hm. Hur kan det gå så många filmer en helt vanlig söndagkväll? Eller har jag missat något, är det typ bank holiday imorrn? Jaja, något av det får det bli, med något trevligt tilltugg. Typ Cola light.
Fick mersmak av att kolla på Troy igår, känner för att se mer episka dramer såsom Kingdom of Heaven eller något liknande. Antar att det närmsta alternativet blir ...The Aviator? Eller Moulin Rouge kanske.

Ska dricka juice nu, tallyho!

Update

Har nu spenderat exakt en månad i London, och har installerat mig ganska bra! Om man bortser från att jag lever på mammas och pappas pengar (tack för hjälpen!) och att jag gnäller på Adri hela tiden, funkar det ganska bra.
Har bankkonto på G, väntar bara på att de ska skicka kortet och uppgifterna. Har redan börjat betala för lägenheten i Archway, så kommer att ha någonstans att bo när jag väl flyttar ut från Albion Rd om någon månad. Och är deusstom anställd. Yay! Sökte 6 st nannyjobb, gick på en intervju och det blev klappat och klart. Sjukt gött att det gick så fort så jag slipper gå på hundratals intervjuer. Även om det inte betalar så bra som jag hade velat (får ut 800 £ netto) så jobbar jag bara 30 h i veckan, har lediga måndagar och dessutom mycket ledig tid under dagarna medan barnen är i skolan. Känns bra! Skulle kännas idiotiskt att tacka nej till ett jobb pga snålhet. Och de bor precis vid Hampstead, underbart läge! Bussen går direkt utanför lägenheten i Archway, tar 20 minuter och stannar precis utanför deras dörr. Sjukt bra. Kan leva med att det är sämre betalt än andra jobb för att få alla förmåner som det faktiskt har.

Så det rullar på, saknar Sverige lite, men inte så himla farligt. Det näst bästa man kan få i Sverige-väg, IKEA (!!!), ligger bara en bussresa bort. Saknar Malmö ganska mycket, lägenheten, Värnhem, Lund, skolan, Sanna och Jenny såklart, delar av klassen, att läsa om film, lära sig om film, kolla på film, dygnet runt. Men mest av allt saknar jag Biffen! Lilla, lilla, lilla Biffen. Hoppas att det går bra att resa med EasyJet senare till hösten. Känns som ett bra mellanalternativ mellan Ryan och SAS.

Har har ångestframkallande mensvärk hela dagen, sov till och från ända tills klockan sju på kvällen, drömde konstiga feberdrömmar och mådde apa. Har kollat på 30 Rock och slötittar nu på Troy som går på ITV2 + 1, alltså en extrakanal som visar allting som ITV2 visar, fast en timme senare. Att det kan finnas en marknad för det? Men iofs, jag kollar ju på den nu så ja, uppenbarligen!


Penzance i bilder

RSS 2.0