Den med fotdiskriminering

Att köpa nya skor är alltid ett ångestmoment. Jag kan inte gå i skor med klack, ballerina är för kallt på vintern och de flesta vinterskor ser ut som döda fluffiga djur som jag vägrar ta på mig, hur kallt det än må vara. Uteslutningsmetoden genererar ett par converse, som funkar på vintern och som inte ser döda ut. Här kommer el problemo; storlek 41 är ett bortglömt, dammigt, bekymrande nummer som de flesta skoaffärer inte vill kännas vid. Vanligtvis betäller de in ett (!!) par i den storleken och när den skon är slut dröjer det ända tills nästa massbeställning av skor görs, god know when that happens (cred till svenska tjejen på på Office som upplyste mig om detta). Alltså; är man inte först på skon så kan det dröja ett bra tag innan man får en ny chans. Converse är ju trots allt aldrig en ny sko, den finns i alla affärer året om. Detta innebär att det i princip aldrig finns ett par 41 på lager, eller ute i affären. De som står utställda är 37, 38 och 39, i varje färg, i varje modell. Jag måste alltid fråga efter skojäveln varpå de säger NEJ. "Finns de i vitt då? NEJ. Nähä...i den modellen då? NEJ. Den här då? Hm....NEJ.
Jag ÄLSKAR skor men jag HATAR att köpa skor och jag ska fan aldrig göra det igen. Exclamation point.

Den med all sömn

Var helt utpumpad igår så jag gick och lade mig klockan tio. HELT SJUKT. Senast jag somnade så tidigt var i oktober när jag tog svinsprutan, och innan det var det kanske någon gång i somras - om ens det. Tidiga nätter är bara inte min grej. Vaknade idag klockan tolv, så fick min beskärda del av sömn i natt i alla fall. Skolan igår var så himla bra också, första föreläsningen på delkursen som heter nåt i stil med "film, stat och samhälle" och handlar om hur filmen påverkas av samhället och världens händelser = helt i min smak! Så himla intressant!! Dessutom har vi Erik Hedling som ju är den bästa föreläsaren efter Lars Gustav. Såg klipp från "Den gode, den onde, den fule", "Die Hard", "True Lies" och "Swordfish" och såg sedan filmen "Dirty Harry". Mycket bra dag! Får hoppas att föreläsningen imorrn är precis lika bra.
Och idag har varit extremt händelselös dag, som det ju brukar vara dagarna efter en tentainlämning. Åt sushi till lunch, kollar på konståkning nu, ska på yoga senare och sedan laga tomatsoppa till middag ikväll. Och imorrn....kommer CSN! Hurra. Äntligen. Har varit en lång och svår väntan men nu fan är det dags!
Over and out!

Den med all ledighet

Alright, har spenderat hela helgen åt att skriva tenta om filmen Sweeney Todd. Ganska segt jobb, även om det var en intressant uppgift så kände jag mig väldigt oinspirerad. Satt i alla fall i nästan åtta timmar i sträck framför datorn i söndags kväll för att få det färdigt och inskickat, så jag kunde slappna av idag. Och det ordnade ju sig tillslut, skickade den till Ingrid i natt klockan två och har haft en trevlig dag fri från plugg. Gick upp klockan elva, åt frulle och gjorde absolut ingenting fram till klockan tre, då jag och Adri gick och kollade på en lägenhet för Smulans räkning. Trevlig sysselsättning och tidsfördriv. Gick på pilates med Sam Merlotte (eller Dan som han ju heter). Gick hem, köpte sushi och choklad och åt framför OS. Och nu sitter jag och Adri fortfarande framför TVn och kollar på curlingdamerna som blir krossade av Kanada. Skit då!
Nu sova, sedan skola imorrn, med ny delkurs och allt. Vill INTE försova mig så springer i säng omedelbart! Doodles!

Den med tidig morgon

Fy fan, gick upp klockan nio, efter möjligtvis sex timmars sömn. Alldeles för lite, men visste att jag skulle ångra mig om jag skippade yogan, så jag rullade ur sängen, åt en banan och stapplade bort till Entré. Börjar märka nu, efter 18 månader av yoga, av och till, att jag börjar bli bättre. Orkar igenom hela passet, med nästa alla de svåraste positionerna, och svetten rinner längst ryggen i slutet när man tvingas göra den horribla 'båten' - av all träning jag någonsin gjort i mitt liv (det är inte så mycket, men ändå) så är båten, i slutet på ett yogapass, det jobbigaste av allt! Men det känns i alla fall gött nu, när jag kan sitta insvept i min filt, äta frukost och ha träningen avklarad. Helt värt!

Skola igår också. Ojoj. Alltså. Jag och gruppen diskuterade tentorna vi skrivit, tog kanske en och en halv timme. Mycket intressant, min grupp är ganska bra. De är smarta och har synpunkter och åsikter om det mesta. Tack och lov, vad är det för mening annars med att ha diskussion? På redovisningen var det dock back to normal. Högljudda, oförskämda, ofokuserade, ouppfostrade. Borde finnas en viss åldergräns för att börja på universitet tror jag; de som nyligen tagit studenten verkar tro att de börjat högstadiet igen. Den fantastiska uppenbarelse som vi kan kalla Douglas fick en snillblixt och kläckte ur sig (på sin extremt, nästan tillgjorda, skånska): "Jag döööör av tristessssss....oouuhhj, sa jag det hööögt?" Och hans sidekick, som vi kan kalla Tallulah, fnittrade förtjust och sade: "Jaaa, det hördes i alla fall högt, hihi. "
Alltså, no no. Vart kommer de här människorna ifrån? Det är som att de krupit ut ur en jordkula och inte vet hur man uppför sig bland andra människor. Ursch. Mina 12-åriga au-pairbarn hade skött sig bättre än vad de gör.

Jaja, mycket tid har man när tiden går åt till at beklaga sig på folk i klassen. Men jag har inte så mycket annat att beklaga mig på, så de får ta smällen.
Nu ska jag spela Half Life i alla fall! Doodles!

Till Jenny

Med risk för att vara cheesy, men ibland behövs även det! Jag tänker på dig.

It's empty in the valley of your heart
The sun, it rises slowly as you walk
Away from all the fears
And all the faults you've left behind

The harvest left no food for you to eat
You cannibal, you meat-eater, you see
But I have seen the same
I know the shame in your defeat

But I will hold on hope
And I won't let you choke
On the noose around your neck

And I'll find strength in pain
And I will change my ways
I'll know my name as it's called again

Cause I have other things to fill my time
You take what is yours and I'll take mine
Now let me at the truth
Which will refresh my broken mind

So tie me to a post and block my ears
I can see widows and orphans through my tears
I know my call despite my faults
And despite my growing fears

But I will hold on hope
And I won't let you choke
On the noose around your neck

And I'll find strength in pain
And I will change my ways
I'll know my name as it's called again

So come out of your cave walking on your hands
And see the world hanging upside down
You can understand dependence
When you know the maker's hand

So make your siren's call
And sing all you want
I will not hear what you have to say

Cause I need freedom now
And I need to know how
To live my life as it's meant to be

And I will hold on hope
And I won't let you choke
On the noose around your neck

And I'll find strength in pain
And I will change my ways
I'll know my name as it's called again

Den med en fin onsdag

Well, det rullar på, fort, fort. Livet, skolan, vintern, det mesta. Lever snålt för att spara pengar till flytten till London. Verkar som att Elin och Simma fått livet att funka borta i Archway, är hemskt sugen på att sticka dit med en gång. Men all in good times, 4 månader och mycket planering kvar. Har en underbar skånsk vår och tre delkurser i filmvetenskap att se fram emot. Not too shabby.
Onsdag idag i alla fall, vilket innebär ledig från skolan. Gjorde allt jag älskar att göra; ta sovmorgon till efter tolv, äta flingor till frukost, spela Half Life, gå på yoga, äta chokladglass, prata i telefon med föräldraenheten, kolla på Sex and the City och plugga (sistnämnda är inte alltid något jag älskar, men jag älskar att lära mig). Onsdagar är fina dagar.

Ska släpa mig upp ur sängen om fem timmar och göra en åtta-timmars-skoldag, så borde tvinga mig i säng nu innan det blir för sent (vilket det redan är). Doodles!plugg plugg plugg plugg plugg

Den med Monica

Hm, ja, det är tur att man kan ändra uppfattning om människor. Grupparbetet i fredags gick hur smidigt som helst. Det är den här gruppdynamiken som spökar hos folk, att de måste hävda sig och vara coola i sitt sällskap för annars får de inte vara med och leka. Som det var på mellanstadiet. Så i fredags var de störiga personerna inte störiga alls, utan riktigt engagerade och duktiga. Kul att bli motbevisad men samtidigt tråkigt för dem själva att de inte alltid kan vara sådär trevliga...

Och helgen gick åt till att fira Adris födelsedag på tapas-ställe La Roche på Lilla Torg. Fantastiskt gott, flottigt och väldigt värt. Och efter en mycket störig resa med SJ Intercity är Adri och jag nu hemma i Lindome hos mamma och pappa. Kändes bra att komma ifrån lägenheten eftersom den var så extremt stökig. UUUURSCH. Har utvecklat någon form av pedanteri de senaste åren. Vet inte riktigt när den började, någon gång under tonåren tror jag. Var extremt stökig av mig fram tills kanske sexton-sjutton, sedan dess har det långsamt gått utför och nu är jag.... to put it lightly, väldigt ordningsam. Jag måste diska innan jag lagar mat för jag kan inte laga mat om det finns disk eller om spisen är nerstänkt. Måste städa innan jag kolla på film, fluffa kuddarna, plocka bort disk, damma av TVn, flytta bort Julias grejer, måste bädda innan jag kan lägga mig, måste lägga tillbaka allt på sin rätta plats, var sak på sin plats, varje skiva i rätt DVD-konvolut, ett underlägg under vattenglaset, tofflorna vid sängkanten, inget damm på TV-skärmen, kläderna tvättade, strykta, vikta, i högar. Annars kan jag inte kliva upp ur sängen, gå till skolan, skriva tentor, äta mat eller gå och lägga mig. Vem, vem, vem, vem har jag ärvt detta av? Mormor förmodligen, hon var ganska ordningsam. Hur som helst, lägenheten har inte blivit städad på flera veckor (Emma och Julias fel, not mine) och jag kunde knappt vara i den. Äckel äckel äckel överallt. Kändes som en befrielse att komma därifrån, och mysigt att komma hem till mamma, pappa och lilla Bella.

Ska se några filmer på filmfestivalen i veckan också, "Brotherhood" och "A single Man" på onsdag än så länge, ska se om det blir någon på torsdag och fredag, men känns så sjukt ovärt att åka in till stan när mitt fail-card-till-busskort inte vill funka och det dessutom ska snöa ytterligare 20 cm, så bussarna förmodligen inte kommer att gå. Mycket trevligare att stanna hemma och mysa! Menmen, det ger sig. Ska kolla på Pretty Woman, har aldrig sett hela, så nu är det sannerligen på tiden. Doodles!

RSS 2.0