Den med all skola

Ännu en dag avbetad i skolan. Försov mig och kom tio minuter för sent. Hatar när folk kommer sent, det är respektlöst. Ursch. Hur som helst, kollade på 'Bringing Up Baby', tror den heter 'Ingen fara på taket' på svenska, som var ganska rolig men stundtals alldeles för all over the place. Men roligt att se en äkta screwball-komedi ändå. Kom hem fyra och har gjort absolut inget sedan dess. Jo, lagade tacos till middag som blev APGOD. Och har nu pluggat lite och förberett mig inför grupparbetet imorrn.

Och just det, fick tillbaka tentan från förra delkursen, den tenta jag absolut inte hade någon ork till att engagera mig i och bara kluddade ner två sidor (alltså en halv sida för kort), utan källhänvisningar och utan att korrekturläsa. Fick VG4. Alltså näst bästa betyget. Logik much?
Så kan nu andas ut och börja förbereda mig inför nästa tenta, som verkar ganska rolig. Ska troligtvis välja 'De 400 Slagen' och analysera den ur en semiotisk synvinkel. Har filmen hemma, har lånat en bok om semiotik och tre böcker om franska Nya Vågen och ämnet är intressant. Är väldigt exalterad över tentan för en gång skull, ska bli kul att göra efterforskningar, skriva den och lära mig nya saker. Det är DÄRFÖR man går i skolan.

Nu sova, sedan inte försova mig, gå i skolan, och efter det förhoppningsvis fortfarande träffa underbara Sara. Doodles!

P.S föreläsare Ingrid har ändrat i våra grupparbets-grupper och vi har fått en jättestörig kille i gruppen. Hoppas han gör alla en tjänst och inte dyker upp.
Sommar, Tour de France och ko-tofflor
kan inte bli bättre!

Den med en ny bild
Dagens självporträtt

Den med all idioti

Har just insett hur dumma de flesta i klassen är. Inte för att jag är jättesmart; alla mina vänner i klassen är smartare än mig, men jag är i alla fall smartare än the mob. Läste en FB-konversation mellan några av dem nyligen där de snackar skit om vår föreläsare. Jag gillar henne! Hon är skitsmart och lyckas balansera ett såpass svårt ämne som filmteori, och gör det intressant! Har lärt mig tio nya termer idag, massor av franska Nya Vågen-regissörer och lärt mig bakgrunden till Nya Vågen och teorier kring det. Blev inspirerad till att låna massa böcker inför tentan, och skriva om just Nya Vågen, och "De 400 slagen".
Och de klagar på att vi har 150 sidor att läsa varje vecka den här delkursen. Shit, det märks att de är fresh out of high school och aldrig läst på uni förut. Och danskarna i klassen, aaah, var tvungen att hysha dem flera gånger under föreläsningen för att viskade som små skolbarn. Väx upp för fan! Gå inte på föreläsningen om ni inte tänker lyssna. Hoppas de kan komma till skolan höga igen, så kan jag tjalla så de blir avstängda. Hade varit så jävla värt det. Hur som helst, förstår inte varför många av the mob läser den här kursen över huvud taget, de är uppenbart inte intresserade av filmhistoria, filmteori eller någon film som gjordes innan 70-talet, eller som hamnar utanför kategorierna action och komedi.
Konstigt nog, när jag kollar på filmvetenskaps-gruppen på FB säger många av the mob att Apocalypse Now och Eternal Sunshine of the Spotless Mind är deras favoritfilmer. De ger ett dåligt ansikte till två riktigt bra filmer, kan man väl konstatera. Hur som helst, förhoppningsvis är den här känslan ömsesidig och de ogillar mig lika mycket som jag ogillar dem. Och förhoppningsvis tycker de att jag är tråkig, stuck-up och nördig. Men jag är hellre tråkig, stuck-up och nördig än ointresserad, hög och dum i huvudet. Exclamation point.

Den med grupparbete

Jaha, veckan är färdig, nu återstår helg, och jag är mycket tacksam! Firar med Sex and the City och en Ben & Jerrys. ÅÅÅÅH. Det FINNS INGET godare än B&J. Yum yum.
Hade grupparbete imorse vilket var...intressant. Var alldeles för trött för att orka delta; antecknade mest det alla andra sade och nickade instämmande när det verkade lägligt. Kände att vi var inne på lite olika spår angående "Cykeltjuven" när ett snille sade: "Att de hade amatörskådespelare var ju realistiskt, men att det var så fattigt och hemskt och olyckligt slut...det var ju inte särskilt realistiskt". Hur kommenterar man det?
Hade sedan en väldigt komplicerad föreläsning om massa teoretiska grejer. Fick kramp i handen efter allt skrivande. Men det är kul att lära sig saker i alla fall, jag njuter så länge jag kan innan flytten till London kommer och jag måste jobba dygnet runt to make ends meet. Men även det har ju en charm, bara fem månader kvar. Awoho!
Ska luta mig tillbaka med Sex and the City säsong tre och njuta av en tom lägenhet, underbart yogapass imorrn bitti och trevligt besök imorrn kl. 16.15. Doodles!!

Den med alla rutiner

Yes, har gått två veckor i skolan igen och allt är back to normal. Börjar komma in i rutin igen, tack och lov. Har inte haft en enda rutin sen början december, så nu känns det rätt trevligt att faktiskt göra något vettigt, typ gå i skolan och lära sig saker. Försov mig imorse dock, men hann till skolan ändå. Kändes bra, men jag hann inte borsta tänderna. Mindre bra. Föreläsningen handlade om filmteori, typ. Hela delkursen handlar om det. Uh, jag vet knappt vad det är. Vad är det för skillnad på det och det vi pratat om hela hösten? Blöh, måste nog läsa kurslitteraturen lite så att jag slipper känna mig dum i huvudet imorrn på grupparbetet. I alla fall, på eftermiddagen såg vi "Cykeltjuven", som ju var jättebra. Känns bra att ha sett den, eller som Jenny uttryckte det "en milstolpe i mitt filmtittande". Sannerligen, kära Trobeck, så fort man säger "Cykeltjuven" får man åtskilliga "oooooh!" och "aaaaaah" till svar. Nu äntligen kan JAG säga "oooooh!" när någon nämner den. Lovely. Dagen avrundades med vår alldeles egna Einstein, som kläcker ur sig: (högt, skränigt, skämtsamt, på skånska) VARFÖR ÄR ALLA ITALIENARE SÅ JÄÄÄVLA SKITIGA, ELLER ÄR DET BARA JAAAG? (Einsteins entourage skrattar).
Giv mig styrka.

Well, herrarnas final i konståkning om en timme. Ska sätta mig till rätta i soffan med en gång och invänta denna kvällens höjdpunkt. Doodles!

Den med Malmö

Känns VÄLDIGT bra att vara hemma i Malmö! Visste verkligen inte hur mycket jag hade saknat det förrän jag ramlade in med min enorma packning innanför dörren igår eftermiddag, till en städad lägenhet och en glad syster. Eftersom jag inte orkar ta tag i mitt pluggande kollade vi på två filmer igårkväll; Alien och REC. Har ju sett båda innan och så, men blev såklart livrädd efter att ha sett REC, den filmen är...överjävlig! Ursch, såg den ensam mitt i natten förra året och sov med lampan tänd i flera veckor efteråt. Och det är lika illa den här gången. Får hoppas att jag kan släcka lampan i natt i alla fall, onödigt att slösa med elektricitet sådär...Hur som helst, drömde sedan att jag var gravid och jättelycklig och planerade en massa för framtiden, tills jag insåg att jag är tjugoett och att jag kommer klaga på barnet om tio år om hur jag slösade bort mitt liv för att ta hand om barnet, och drömmen slutade med att jag gjorde abort, blev ganska ledsen men mest för barnmorskans skull som verkade så glad för min skull. Hm. Skulle mycket väl kunna vara verkligheten, ursch, tänk om det är ett omen? Jaja, det är ju trevligt att man kan vara rationell även när man drömmer.
Handlade skor idag, kändes bra, har bävat för att köpa vinterskor hela vintern, så nu fick jag äntligen tummen ur. Det är egentligen inga vinterskor men det var det enda paret inne på Din Sko som jag inte hatade, och jag hade absolut inga planer på att gå vidare och LETA efter ett par, det har jag gett upp för längesen. Jonas Gardell har rätt, man ska inte vara knusslig! Så ja, ett par skor som täcker hela foten blev det i alla fall och mer än så kan jag inte begära.
Har nu kollat, halvt om halvt, på "När Harry mötte Sally", har målat naglarna i brist på annat att göra och funderar nu på vad jag sla göra av kvällen. Vet att jag ABSOLUT MÅSTE börja med tentan, men ...jag vill inte! Tråk tråk tråk. Jaja, vi får se vad det blir av mig. Doodles!

Den med all sjukdom

Ursch! Det är SÅ TRÅKIGT att vara sjuk, åååh. Vaknade klockan tio, mådde äckel, tog huvudvärkstablett, åt frukost, gick och lade mig, sov till klockan tre, har packat, kollat på vänner och varit UTTRÅKAD. Hade egentligen tänkt börja jobba på tentan idag men har bara inte haft någon ork. Får försöka när jag väl kommit ner till Malmö. Och då MÅSTE jag verkligen börja, har bara typ en vecka på mig. Illa illa. Menmen, det ordnar sig. Även om jag inte kunnat plugga så har jag med framgång packat ner alla mina saker! Hurraaa! Tåget går om 14 timmar, jag har biljett och en pappa som är snäll och kör mig och dessutom färdigpackade väskor. Känns bra! Ska göra lite varm choklad, kolla på vänner och mysa. Doodles!

Den efter Lidköping

Hemkommen från en helg i Lidköping med Karin och Linn. Hade fantastiskt mysigt! Hela Lidköping var täckt av snö och gatorna var helt tysta och tomma. Vi spelade biljard (hemskt roligt, förvånande nog!), lagade mat, åt tårta, kollade på Inglorious Basterds och spelade kort ("Pounds", som mina tjejer på Albion road lärde mig spela när vi var på Irland, som numera är mitt favoritkortspel. Pounds alltså, inte Irland). Och på hemvägen bytte jag och Linn tåg i Herrjunga, och vi passade på att leka charader i snön för att hålla värmen uppe. Mycket angenäm helg, minst sagt!
Har bokat en biljett med X2000 ner till Malmö (första klass för 295 spänn, väldigt värt med tanke på att andra klass-biljetten kostade 277) på torsdag, och när jag väl kommit dit måste jag PLUGGA. Ligger helt sjuuuuuuuuuuuuuuuuukt mycket efter, så det nästan inte är sant. Ajabaja. Jaja, bara att hoppas på det bästa. Nu sova, imorrn handla med mamma. Doodles!

Den första

Jaha, nytt år. En fräsch nystart med ett år som förhoppningsvis innehåller mycket plugg, mycket sparande av pengar och en flytt till världens bästa stad. Låter som en bra planering, speciellt sista. För jag saknar London konstant. Det går inte en dag utan att jag ångrar lite att jag flyttade tillbaka till Sverige. Jag trivs dock väldigt bra i Malmö och är glad över nya vänner jag fått, allt jag lärt mig i skolan och att överhuvudtaget bara vara fattig student. Det är alldeles underbart! Men jag känner mig alldeles ihålig och tom i jämförelse med hur jag kände mig i London. Jag har alltid älskat att bara åka in till stan, eller till en marknad eller bara en stadsdel jag aldrig varit i förut och promenera runt, antingen tills jag gått vilse eller tills jag fick skoskav. Helst med min London A-Z med mig och en ett lager pennies till en tall skinny caramel hot chocolate från närmaste starbucks. Och nu i tråkiga Malmö känner jag mig inte sugen på det alls! Malmö är inte en vacker stad, det finns inga vackra monument, inga katedraler, inga vackra parker, inga gränder att gå vilse i eller matmarknader att springa på. Och ingen Starbucks heller! Det är trevligt i Malmö men aaaaadoövihÖOVI, varför är jag inte i London? Varför varför varför?
Och att Elin och Simma ska flytta dit är både fantastiskt och deppigt. Fantastiskt för dem att komma iväg och för mig så jag kan hälsa på. Deppigt för att jag inte kan följa med (med en gång). Måste vänta hela den här våren på att få åka, sex hela månader. Och allt blir liksom...fel. Jag vill inte känna att filmkursen kommer emellan, att jag gör det trots att jag hellre vill göra nåt annat, att jag lider mig igenom det. För det gör jag ju inte, kursen är som klippt och skuren för mig, älskar den. Ursch, varför ska det vara så nedrans jobbigt? Eller som Elin vill uttrycka det: Tänk vad livet är spännande ibland.
Och det ska jag försöka ta lärdom av. Vara positiv! Det är inte invecklat, det är spännande. Det är inte svårt, det är en utmaning. Så ska det vara. Får väl vara mitt livsbejakande nyåslöfte (mitt seriösa är att jag ska läsa mer böcker). Yes, låter bra. Ska skaffa mig ett ekonomiskt och ett löjligt nyårslöfte också, och sedan är jag good to go.
Hur som helst, ska kolla på mera vänner säsong 4, sova några timmar för att sedan dra mig upp i ottan för att möta upp världens bästa Linn och ta tåget upp till Lidköping och träffa världens bästa Karin. Ska bli mysig helg. Doodles. Och gott nytt år!

Fantastiskt vackra Irland

RSS 2.0