Cornwall och Penzance

Kom hem igår kväll efter en kort visit i den sydvästra kuststaden Penzance i Cornwall. Åkte dit med tåg från Paddington, tog fem timmar, stannade över en natt och åkte hem på eftermiddagen dagen därpå. Kändes underbart att komma bort från den tryckande värmen i London, men samtidigt var det lika underbart att komma tillbaka. Gillar inte att vara borta från London, nu när jag äntligen kommit tillbaka!

Har i alla fall spenderat dagen  med Elin och Sanna i Islington, kvällen gick åt till att söka lite jobb och allt avslutades med Shutter Island, liggandes i bäddsoffan framför TVn. Lovely!

Dags att sova, tallyho!

Ar inte ensam langre

Alright, ar alltsa inte langre ensam pa Albion rd; Adri kom hit i mandags. Har shoppat en del, promenerat i Highbury, akt mycket buss och gatt pa Orange Wednesday. Sag Eclipse. Uuugh. Den var inte sa bra, har inte ens sett New Moon men kande mig inte sa himla lost anda; det hander inte sa himla mycket verkar det som. Jacob sager; Valj mig! Bella ser forvirrad ut. Edward sager; Valj mig!! Bella ser fortvivlad ut. Slut. Trakigt, men kanner mig ganska nyfiken anda pa att se hur allt slutar. Men seriost, kan inte fatta att bockerna att skrivna pa 2000-talet, det ar nastan ett skamt. Litteratur fran 1850talet kanns mer aktuell an den har historien. Wellwell, ska kolla pa Cupling med Adri nu och imorrn blir det National Gallery. Tallyho!

Ensam på Albion Rd

Familjen åkte iväg på sin jätteresa i lördags eftermiddag och sedan dess har jag och katterna varit alldeles ensamma. Har varit ganska mysigt faktiskt, trodde att jag skulle vara mer mörkrädd, som jag brukar vara när jag är ensam men det var inte farligt alls. Igår drog jag dessutom ut bäddsoffan i vardagsrummet och somnade framför Pirates of the Caribbean. Mycket trevligare att sova i ett rum som vetter mot gatan eftersom jag gillar att höra bussarna som går förbi med jämna mellanrum hela natten. Det känns tryggt att veta att världen fortfarande finns kvar där ute trots att jag stänger mina ögon (har kollat på Vanilla Sky för många gånger verkar det som...). 

Ska åka och hämta Adri på flygplatsen om någon timme. Roligt att hämta Adri, tråkigt att åka ändå ut till Heathrow. Känns som längre bort än världens ände, uuuurgh. Behöver mat, men ska nog skita i att handla innan och åka senare ikväll istället. Sainsbury's har öppet till midnatt, så hellre handla klockan elva ikväll än i rusningen nu på eftermiddagen. Klockan elva har dessutom den glada nattpersonalen kommit, och de brukar gå runt och sjunga, eftersom de tror att ingen hör. Himla gulligt!


Den med för många katastrofer

Det blev stan i alla fall. Köpte lite grejer från Boots, linnen från H&M och ny mobil. Tog Talk Mobile, och inte Orange som jag ju ville ha. Orange Wednesday är ju nästan det viktigaste som finns här, men lite viktigare är trots allt att kunna ringa billigt Sverige.

Håller på att kolla på 2012, den underbara katastroffilmen med John Cusak. Ojoj. Katastroffilm, ur många aspekter. Tycker ändå att jordens undergång-filmer kan vara rätt underhållande, t.ex. Day after tomorrow. Men det krävs en viss finess, och 2012 är mest rolig, fast inte ens på ett roligt sätt, som Day after tomorrow, utan bara pinsam. Illa illa.

Ska iväg och hämta Vita på skolan nu, för sista gången någonsin. Ojoj! Doodles!

Den med Coupling

Chris kom precis hem, några timmar för sent, som vanligt. Påminner om Charles i "Fyra bröllop..."; There's a sort of greatness to your lateness.

Försöker klura ut vad jag ska hitta på imorrn under dagen medan Vita är i skolan. Kan hända slutar hon tidigare, eftersom det är sista dagen innan sommarlovet. Så har några timmar på mig att göra något skoj. Hade gärna gått till London Aquarium eller Science Museum, men det ligger så långt bort att det kommer kännas lite stressat. Och tänker INTE åka tuben, dumma dumma tuben. Hatar den. Ursch. Vi får se vad det blir av mig helt enkelt, ingen ork att fundera ut något ikväll ändå.

Ska ta hand om tvätten snart och sedan kolla på film, altenativt Coupling, tills jag somnar. Myspys.
Apropå Coupling; de första avsnitten av serien kan vara något av det roligaste jag sett ever! Den torra, brittiska, pryda humorn. Fantastiskt!Den med alla datorer

Sitter i köket med Ursula och Vita. Tre personer, tre datorer. Denna digitala verklighet vi lever i. Ursula läser om buddism, Vita kollar på film och jag kollar på SVT Play. Vad hände med att kommunicera som normala människor? Hur som helst, ska laga mat antar jag men är helt slut, orkar verkligen inte. Fyfy. För varmt för att äta dessutom, några tjugofem, tjugosex grader och sol ute. Ojoj. Och här sitter vi vid våra datorer...

Var en sväng i stan idag, på jakt efter
  • KOSS-hörlurar
  • Converse
  • Mobil
Jag kom hem med
  • Cola light
  • Bröd
  • Nutella
  • Tortellini
Jag vet inte riktigt vad som hände där...
Åt tortellini och mackor med nutella. Och cola light. Det var fem timmar sedan, är fortfarande proppmätt. Kanske därför jag inte vill laga mat? Hm..

Jaja, inga undanflykter. Better get to it!

Den med Albion Rd

Är tillbaka hos familjen Shaw på Albion road. Ett helt år har gått sedan jag senast åkte med Vita till skolan, och det känns som att tiden har stått stilla här. Tjejerna ser ut som när jag lämnade dem (några centimeter längre och med nya frisyrer), Chris och Sheelagh är som vanligt obehagligt trevliga och huset ser ut som det ska. Katterna är som de brukar; Lightning vill äta dygnet runt, Violet vill bli klappad och Spark är skygg och syns inte till så mycket. Borders har stängt ner i Angel och en fin affär med smycken har öppnat på Stoke Newington Church Street. Ett helt år och inte mer än detta? Det är så konstigt. Och helt rätt, allt ska vara som vanligt.

Var med Vita hos läkaren i måndags, en mycket intressant upplevelse. Läkarmottagningen ligger tvärs över gatan, så vi gick dit fem över tio, fem minuter innan utsatt tid. Väntade en halvtimme, började undra om läkaren, Dr Bench, inte dykt upp till jobbet den dagen. Vi kollade på tavlan med bilder på alla anställda och hittade Dr Bench och bilden stämde överrens med en man som skymtats tidigare. När han sedan dyker upp inser jag att bilden inte gjorde Dr Bench rätta; han är verklighetens Dr McDreamy! (alltså 35-årig, tjockt hår, 1,90 lång HUNK). Jag visste inte att snygga läkare fanns på riktigt, jag trodde bara att de fanns på TV. Och enda anledningen till att de är snygga läkare där är för att de inte är läkare, utan skådespelare. Därav min förvåning när Dr Bench (jag och Vita kallar honom Dr Darcy numera) dyker upp.

Ganska sent och ska upp snart, men ska kolla färdigt på fjärde avsnittet av Coupling, alldeles för roligt för att stänga av. Godnatt!!

Den med L D N

Lång och svettig flygresa med fantastiska SAS, framme hos Elin i Archway klockan åtta, efter lång och svettig färd med tuben. Ätit mat, godis, druckit cola, ska nog sova nu och imorrn ska vi mysa i park efter Elins jobb. Doodles!

RSS 2.0