30 Oktober 2011

Har varit hemma hos mamma och pappa över helgen och myst med hundar, bakverk, promenader och massor av TV-kanaler. Supermys. Ska jobba i några dagar innan jag återigen beger mig ner till Varberg för att fira pappas födelsedag. Adri kommer dessutom upp, så det blir extra trevligt! Appropå Adri, hon har ju sin modesida i City-tidningen varje vecka men hon bloggar dessutom. Mycket gemytlig läsning. Läs På spaning med Adrianna här!!

Mycket är det som pågår just nu. Två av mina bästa vänner (skåptjejen Karin och Rävtjejen Linn, som jag tidigare pratat mig varm om) har precis brutit med sina pojkvänner. Tråkigt. Vi har känt varandra i sju år och detta är första gången vi alla tre är singlar samtidigt. Roligt! Såklart deppigt för dem att behöva gå igenom sådana grejer men jag är såklart glad att de får mer tid över för andra grejer, typ umgås med mig. Karin bor numera i Trollhättan och jag saknar verkligen att ha henne lite närmare. När vi pratade i telefon nyligen sade hon, medan jag var mitt uppe i ett långt tal om vadsomhelst, "vänta, nu hörde jag inte riktigt, jag var tvungen att klia mig i örat". Åh vad vad jag önskade att hon bodde i Göteborg just då! Underbara vänner, varför bor ni så långt bort?

Jaja, det är väl saker man får leva med antar jag. De är ju blott ett telefonsamtal bort. Ska nu läsa, sedan sova, sedan ha sovmorgon, sedan jobba. Godnatt!

I rutin?

Ah yes. Påväg, påväg, påväg. Mot...ja! Rutin. Har jobbat i sex veckor nu men har bara jobbat heltid sedan förra veckan. Älskar att jobba med barnen, särskilt de äldre (alltså 3 - 5åringar). Idag lekte barnen att de hade samling och ett av barnen (av sekretesskäl får barnen heta Adam och Peter) räknar barnen.
Adam: Ett, två, tre, fyra, fem, sex, sju.
Peter: Du måste räkna fröken också!
Adam: (pekar på mig) Tjugoett!
Så gulliga. Hur som helst, rutin är alltså påväg. Idag gick jag upp kvart i sex, åkte hemifrån halv sju, jobbade mellan 07.45 och 16.00. Åkte sedan till banken och lämnade in lite papper, kollade runt på Akademibokhandeln (jag vill ha alla böcker aaah) och åkte sedan hem till Hisingen. Var hemifrån i 11½ timme idag alltså. Uuh. Men! När jag kom hem orkade jag fixa lite mat, ordna grejer inför imorrn och kolla lite på TV (sjukt att SVT har bra program som 'Barn till vajre pris' när de även visar saker som 'Helt magiskt' och 'Dobidoo'). Jag var ganska trött men kände inte för att somna på soffan. YES! SCORE! Har precis pratat med mamma i telefon och ligger nu och kollar på Modern Family. Och planerar att inte somna klockan två i natt. En mycket stor utmaning, återstår väl att se hur det går...

Nu blir det jobb hos de små barnen (1 - 3 år) i tre dagar och sedan tillbaka till de större på fredag. Och sedan kanske hem till mamma och pappa över helgen. Om jag inte somnar av utmattning innan jag hinner dit.

Tallyho!


Påväg mot rutin

Har nu jobbat en månad och känner mig minst sagt mörbultad. Tar 1½ timme att ta sig till jobbet i Kållered från Hisingen så måste gå upp snortidigt, även när jag börjar ganska sent (orkar inte ens tänka på de dagar när jag börjar 06.30. Ingen idé att gå och lägga sig över huvudtaget). Och eftersom jag går upp snortidigt kommer jag hem som ett vrak vars enda önskan är att få sova. Timmarna mellan hemkomst vid klockan fem och sängen klockan elva är seg, ångestladdad och totalt bortkastad. Äta och förbereda morgondagens matlåda, slötitta på TV, spela diverse TV-spel (just nu väldigt insnöad på Assassins Creed Brotherhood), sitta vid datorn, möjligtvis läsa någon halvtimme innan jag av utmattning somnar med både lampan tänd och datorn påslagen. Ursch. Men ljuset i tunneln börjar nu skymta; RUTIN. Yes, älskar att få lite rutin. När jag väl fått lite rutin på veckan märker jag att jag har en hel del ledig tid och får helt plötsligt en massa saker gjorda. Träna, shoppa, städa, göra storkok, hälsa på mamma och pappa i Varberg och verkligen gotta ner mig i små mysaktiviteter såsom att vika origami, cutesurfa, spela schack, lyssna på radio, lägga patiens (gärna de två samtidigt), ladda ner konstiga små spel till telefonen och sedan bli beroende och inte kunna sluta spela (PvZ, Doodle jump, Sword and sworcery etc etc). Och nu på hösten kan man kombinera alla dessa aktiviteter med tända ljus, en filt och en kopp varm choklad. Älskar hösten! Just den här veckan är jag dock sjuk så nu är jag tillbaka på seg, ångestladdad och totalt bortkastad tid till bredden fylld med snoriga papper och en röd, skrovlig näsa. Kan i alla fall se fram emot Bored to Death ikväll kl. 23.00. Undrar bara vad jag ska göra fram tills dess...

RSS 2.0