i k e a

Sitter i dödens zon med Lauren och Ryan och läser ur boken "G is for Gentlemen", där det finns en checklista för vad en gentleman inte ska ha på sig, t.ex. 'inga flipflops på möten' eller 'inte helvitt på en begravning'. Common knowledge med andra ord. Sjukt underhållande bok för övrigt, vet ej om den är allvarlig eller inte.
Har spenderat dagen på IKEA, där jag köpte en hylla, ett bäddset, en handduk och en strykbräda. Känner mig som en liten tant. Speciellt strykbrädan. Men jag känner mig nöjd ändå! Nöjd tant.
DESSUTOM köpte jag ett hemskt praktiskt laptopbord som man sätter i knät. Helt sjukt löjligt och onödigt, kände mig sjukt nördig när jag köpte den, men det är trevligare att ha ett mysigt mjukt bord i knät än att sätta typ en stor tjock bok under datorn. Mmm. Känns bra att kunna rationalisera!

Ska nog fixa supper snart, typ tomatsoppa eller nåt annat trevligt. Doodles!

Dagens

Kravlade ur sängen klockan sex imorse (ja, titta mamma, jag försov mig inte. Applåder, tack). Snoozade endast tre gånger. Alltså, mellan kvart i sex och prick sex. VÄLDIGT bra för att vara mig. Är i alla fall precis hemkommen från skolan och precis hävt i mig en skål med flingor. Diskuterade genres idag i skolan, lite lagom intressant. Ganska uppenbara saker ändå, typ 'vad kännetecknar en westernfilm?' Svar: 'vanligtvis brukar westernfilmer utspelas i vilda västern". Kanske bara jag som nickade till en stund men så mycket mer djupgående än så var det inte. Däremot råkade jag nicka till big time under filmvisningen. Nu måste det bli ett slut på det här! Fjärde gången nu. Missade en massa, känns hemskt dumt, hade sett fram emot att se den filmen. URSCH. Måste antingen lägga mig tidigare på kvällen eller börja dricka massa kaffe. Hm. Får nog satsa på kaffet tror jag.
Ska promenera in till stan med Lauren och Ryan, sedan hem till 'Unga Mödrar' och sedan äta hemmagjord pizza till Idol. Awesome. Laterz.

Måndagkväll

Är nu hemma i Malmö efter en helg med Lauren och Ryan i Göteborg. Vi åkte dock inte paddan. Det var typ skitkallt. Inte okej. Men vi promenerade runt stan, besökte Liseberg, fikade i vasa och träffade Karin. Myspys. Och efter en lång tågresa hem (vi lekte 20 frågor och Lauren valde det fantastiska 'pint of guinness', vilket var omöjligt att komma på) och några timmar framför Idol så ska jag nu återgå till min kära tenta. Känns som att jag spenderat ungefär hundra timmar hittills på den, men jag vet inte om all gnälltid och all 'jag-ska-bara-städa-dammsuga-fixa-arrangera-om-mina-mappar-på-datorn-innan-jag-tar-tag-i-tentan...'-situationer räknas in...
Måste dessutom till Ikea och införskaffa en hylla till! Tog nämligen med mig ett lass filmer hem från mitt gamla rum som just nu ligger och är deprimerade i min resväska. Alltså, bokhylla måste fixas NU.

Doodles.

Mr pink

Vi såg en av kortfilmerna av Jim Jarmusch i skolan idag och nu gjorde jag lite efterforskningar och såg att Steve Buscemi är med i en av de andra kortfilmerna. Och han spelar; en servitör, haha. Och någon underbar person hade kommenterat; "I wonder if they tipped the waiter...".
Älskar folk som älskar film.

Trött Nina

Har nu försökt skriva färdigt tentan i en timme. Går sådär. Kollar på Nosferatu, den gamla av Murnau, på youtube för att jämföra med Herzogs. Tycker verkligen att stumfilmen är mycket bättre på många sätt, speciellt i ljudet. Den nya är verkligen sjukligt sparsmakad i musiken, vilket gör att den känns lite tyst, medan stumfilmen nästan lever på ljudspåret, vilket gör det mycket mer framträdande och mycket mer effektfullt. Men i dracula-prestationen är Kinski och Schreck precis lika bra. Så överlag föredrar jag Murnaus version men tycker ändå att Herzogs är minst lika bra, p.g.a. Klaus Kinskis rollprestation som Nosferatu. Trevligt.

Idag somnade jag dessutom i hörsalen för tredje gången. Förstår inte vad det är för fel på mig, men varje gång jag sitter där inne i mörkret så känns det så fruktansvärt inbjudande att ta en liten tupplur. Först hände det på Trollkarlen från Oz, så jag missade när Dorothy blir tillfångatagen av "The Wicked Witch". Och sedan hände det på Tatis "Playtime", men här kan ingen klandra mig för det hände under restaurangscenen och det blev bara för mycket. Och idag sov jag säkert i fem minuter under "The searchers", för i ena sekunden rusar det indianer åt alla håll och i den andra står John Wayne med Debbie i famnen och jag förstår inte var han hittade henne. Kan bli lite knepigt när vi sedan ska diskutera.
Och detta får inte hända när vi ska kolla på "Il conformista" nästa vecka, är mycket intresserad av att se fler filmer av Bertolucci eftersom det enda jag sett av honom tidigare är "1900", som jag tyckte var fruktansvärt obehaglig.

Alright, ska försöka avrunda tentan så jag blir färdig någon gång. Doodles!Finbesök

Så nu är Lauren och Ryan här, de sitter och kollar på Grey's Anatomy medan jag försöker skriva klart tentan. Efter ikväll kommer jag nog inte hinna skriva mer förrän fredag nästa vecka, så vore bra om jag spenderade mindre tid på internet och mer tid i böckerna, men...uh. Att plugga när det är tvingat är bara inte roligt. Ah well, ska få det överstökat så jag kan njuta av mina vänners sällskap tills de åker. Ska upp till kära gamla göteborg imorrn med dem och stanna till måndag. Hoppas vi kan åka Paddan! Har äntligen en anledning till att åka den, yay. Alla tittar alltid konstigt på mig när jag säger att jag inte åkt den. Är det sant att alla göteborgare har åkt den? Jag trodde faktiskt att det bara var turister...Hm. I alla fall, ska se om vi kan träffa Karin och Linn och helst fika i Haga och kanske promenera vid operan och mysa. Vädret ska bli lite halvtrevligt med 17 grader och blåsigt, vilket betyder iskall vinter för Lauren och Ryan, som inte är vana vi det här kyliga klimatet. Hm. Ska bli intressant att se om de överlever...

Jaja, ska väl skriva den där tentan nurå. Over and out.


Jag älskar onsdag

Ledig onsdag idag, precis som alla andra onsdagar. Gick upp sent, har kollat på Grey's Anatomy och sitter fortfarande i pyjamas. Underbara lediga slötid. Ska möta Lauren och Ryan på centralen om cirkus tre timmar. Ska skriva lite på tentan (har skrivit fyra sidor nu, hurra hurra) och sedan kanske bara sitta i dödens zon (vardsgummet alltså) och läsa min bok och lyssna på Bon Iver. Kunde inte varje dag vara så här? Mmm...

Inte okej

Har ju missat två föreläsningar förra veckan eftersom jag var sjuk. Och idag, hopp tjolahej, så försov jag mig. Why, oh, why? Jag har inte försovit mig sen jag var sjutton! Känner för att dö lite, har bara inte tid att missa mera, kommer inte klara tentan. Ååååh. Föreläsningen slutar i alla fall om en halvtimme så ingen idé att försöka hinna dit, men hinner i alla fall till filmvisningen. Jag känner verkligen för att....åh, jag vet inte, är så fuktansvärt frustrerad! Varför varför varför hände detta? Dumma Nina.

L & R på g...

"Well we're in Madrid now, and we'll be flying out on Wednesday the 23rd. We should be arriving at Copenhagen at 3:05pm"

YES. Mina australiensare är på väg! Läget är under kontroll. Ska bli en underbar vecka!
Ska i alla fall äta frulle nu och sedan gå på novish-information i skolan om någa timmar. Sedan hem, hämta ut paket från CDON och sedan skriva klart min tenta. Och ska inte glömma att låna böcker från BFI på bibblan och sedan betala kåravgift till humanistkåren så jag kan få mitt studentkort.

Doodles!

Jag hatar kaffe

Har nu läst färdigt kapitel fyra i boken, om 'mise-en-scéne', och har dessutom pratat med mamma i telefon någon halvtimma. Känner mig helt klarvaken men borde verkligen släpa mig i säng eftersom jag har städdag imorrn. Men hur kul är det? Den bästa tiden på dygnet är ju nu. Varför är det så? På natten är jag pigg, påhittig och glad och på dagen önskar jag ibland att någon bara kan släcka lampan så jag kan få sova. Är det sjukligt? Pappa tycker nog det, som går upp fem varje dag, ibland klockan sex, när han har sovmorgon. Det är nog han som är galen, tycker jag.
Jag har dock lite dåligt samvete över att jag ätit för mycket glass. Tanken var att jag skulle fira lördagen med glass och glad i hågen gick jag till hemköp och köpte 'dulce de leche'. Gott, trodde jag. Inte alls, visade det sig. Den hade en mycket ovänlig eftersmak av kaffe. FAN. Lyckades sälja resten till Adri för en tjuga och gick sedan ner och köpte en annan sort (jag är så dum). En med choklad, så man vet vad man får. Och den var god och nu mår jag lite dåligt över all glass och alla bortkastade pengar. Har inte sett röken av den där tjugan liksom. Dessutom är Adri redan skyldig mig fyra kronor sen i går. Fy fy fy. Tänk vad jag skulle kunna hitta på för de där tjugofyra kronorna...

Alright, innan sovdags får det bli ett avsnitt Grey's Anatomy tror jag.
Doodles.

Paus i plugg

Slapp lördag (som alla andra lördagar i mitt liv). Hela dagen har gått åt till att läsa min kurslitteratur för att försöka ta igen allt jag missat när jag varit borta. Går ganska hyffsat. Har skrivit 1½ sida av tentan hittills och har ungefär två kapitel kvar att läsa. Vilket är ungefär hundra sidor. Tur att det är film jag läser om för annars hade jag nog tappat intresset! Apropå film, jag beställde från CDON igår. Hurra! Finns en sorts underlig lycklig känsla när man beställer hem grejer. Slippa folk, slippa kö, slippa hosta upp pengar. Med faktura kan man betala när man känner för det. Därför känner jag att jag inte behöver betala min beställning förrän jag fått nästa CSN, alltså om en vecka. Underbart system! Jag beställde 'No country for old men', 'There will be blood', 'Riget II', 'Nosferatu' (filmen jag missade i torsdags), 'Ghost world' och 'Fargo'. Speciellt exalterad över de två sista! Älskar Steve Buscemi och det var åratal sedan jag såg de två flmerna. 'No country...' och 'There will be blood' har jag egentligen sett till leda men tyvärr är det inte lika tillfredsställande att ha filmerna liggandes i mappar på datorn som det är att ha de stående i hyllan. Och även om det innebär att jag får leva på ketchup och luft i någon vecka så får det väl vara så då. Är man bara upptagen av att se en film så mäker man inte att magen kurrar.

Hur som helst, ska åter gå till min bok och min tenta. Deadlines waits for no man.
Doodles.

Natt-tenta

Har nu suttit i två och en halvtimme framför den här skärmen och filat på första tentan som ska inlämnas om sisådär två och en halv vecka. Hade inte varit någon panik alls om det inte hade varit för Lauren och Ryan som kommer på besök mellan 23 sep till 1 okt. Illa! Kommer missa massor av tenta-tid, så har kommit på att jag borde göra det mesta nu när jag ändå är lite sjuk och inte går utanför dörren ändå. Ska se om jag kan bli färdig med ungefär halva när helgen är slut.
Har hittills skrivit en och en halv sida om WALL-Es symptomatiska mening. Mycket intressant och väldigt relevant; allmän ohälsa och miljöförstöring.  Intressant!

Well, måste sova antar jag om jag ska orka skriva imorrn. Doodles!

Inte helt

Fortfarande inte helt kry, plus att det värker i min visdomstand. Kunde knappt äta frukost eftersom varje tugga kändes som tusen nålar. Ursch ursch. Vet inte riktigt hur jag ska göra med middag sen, får väl ta en skål med yoghurt eller något annat i flytande form. Tråk.
Har hur som helst en massa plugg att ta itu med nu. Better hop to it...
Fortfarande sjuk

Har nu gått några timmar och jag mår ganska okej. Är sjukt uttråkad dock. Har kollat på 'Monsters Inc', tagit igen lite av det jag missade av skolan och hänger nu med syrran här hemma och lyssnar på Lily Allen. Hemskt roligt.
Har i alla fall planer för kvällen; ska kolla film från Hemmakväll! Fick tips av en vän i skolan att de har en '5 filmer i en vecka för 100 spänn'-grej. Detta ska såklart utnyttjas! Förum Citizen Kane, som jag hyrde på lösen eftersom jag inte orkade dra mig till skolan och kolla på den i tisdags, hyrde jag tillsammans med Adri 'En obekväm Sanning', 'Be kind rewind', 'Death Proof', 'Utlämnad' och 'The assassination of Jesse James by the coward Robert Ford'. Är hemskt exalterad över sistnämnda! Har velat se den så himlans länge. Köpte dessuom South Park säsong 3 för 200 spänn. YES. Som hittat, har velat köpa den sen...typ 2005 eller något. Loves it. Ska kolla på 'Unga Mödrar' om en timme (f. ö. världens bästa program!) och innan det får jag väl göra research på filmen jag missade idag, Nosferatu av Herzog. Och inte, som jag trodde från början, stumfilmen från -22, utan nyversionen från -79 som , enligt pappa, är ganska bra. Får väl ta och köpa den på CDON i alla fall, vill ju veta vad det är vi diskuterar på lektionerna.

Later!
SysselsättningSjuk start

Ny höst, ny stad, ny skola, ny blogg.
Har tagit farväl av blogspot och börjar nu blogga här. Vi får se vart det löper.
Lyssnar just på nu Kings of Leon och borde egentligen varit i skolan. Illa. Har blivit magsjuk. Alltså...magsjuk? Hur ofta händer det? Och varför just nu? Hade inte velat missa skolan nu i början, vi ska dessutom ha grupparbetsredovisning imorrn. Ajaj. Kanske kan släpa mig till filmvisningen i eftermiddag, får hoppas att jag inte råkar spy på någon bara. To be continued...

_______

Fortfarande sjuk. Så sjukt segt. Är hungrig men allt får en underlig eftersmak av bajs. Är sugen på banan. Orkar inte köpa. Den skulle väl smakat bajs den också...vill gå till skolan och kolla på film, men är inte säker på att de vill ha dit mig. "Vid minsta symptom på svinis, stanna hemma!!". Hm...får väl sätta mig och plugga så jag kan tillgodogöra mig de tre timmarna av föreläsning jag missade i morse. Och så kan jag hyra filmen...fast enligt hemmakväll går den inte att hyra, bara köpa, för 150 spänn. Alltså...nä. Ger upp. Jag går och lägger mig istället.

RSS 2.0