Problem

Skit asså, nu känns allt himla snurrigt. Jag gillar när det känns ovisst, men SÅHÄR ovisst...I don't like it. Allt känns fel, alla val känns som fel val. Stanna i London - fel. Flytta tillbaka till Malmö - fel. Flytta till mamma och pappa - fel. Flytta någon annanstans - fel. Fel fel fel. Såhär har det aldrig känts förut, jag har alltid haft en tydlig linje, någon form av mål eller destination. Men nu...jag fattar ingenting, vad vill jag egentligen? Skiiiiiiiiiiit.

Gott?

Ja, katten ser verkligen ut att älska ICAs kattmat...

(Cred till Marlenes bilddagbok)


The Social Network

Hm. Det finns ett stort problem med The Social Network, som dessutom genomsyrar troligtivs alla Fincher's filmer, nämligen att den inte fixar The Bechdel Test for Women in Movies. Seven, Fight Club, Zodiac, The Game, till och med Alien 3 faller dit. Och ändå är Ripley-franchiset vanligtvis ett säkert kort, med en kvinnlig huvudroll; det borde inte kunna gå fel. Endast Panic Room kvalificerar sig, och det är dessutom den sämsta av Finchers filmer (även om jag alltid uppskattar en film med Jodie Foster). Men ja, David Fincher kan vara en av de bästa regissörerna jag vet, men SUR blir jag när det blir såhär.

För att försvara filmen på något sätt, så är det faktiskt baserat på en sann historia, alltså om Facebooks grundare Mark Zuckerberg. Det skulle väl inte funka om några av karaktärerna kvoterades till att bli kvinnor, eftersom det inte överensstämmer med verkligheten. Å andra sidan igen, hur mycket av filmen överensstämmer med verkligheten, egentligen?


That being said, The Social Network var ändå en himla bra film. Bra berättad, bra skådespelare, bra soundtrack. Inledningen och roddscenen var underbara. Snygg film helt enkelt! Påminde jättemycket om Zodiac. Värd 100 spänn (tack mamma för biobiljetterna!)Östra Förstadsgatan

Är i Malmö, i mitt gamla hem, värnhemmet. Känns fint att vara tillbaka! Ska åka tillbaka till Göteborg imorrn eftermiddag, och på måndag åker jag tillbaka till London. Känns bra och...lite dåligt. Måste ju absolut ha ett jobb och detta är den absolut sämsta tiden att söka jobb, eftersom alla vill att man ska jobba över julen, vilket jag absolut vägrar. Vill inte offra mitt julfirande! Å andra sidan måste jag ju ha ett jobb, annars blir det till att flytta hem till mamma och pappa och ligga som en äcklig potatis på soffan och gå på bidrag och ja...nej. Helst inte. Men vi får se, behöver inte ta itu med det problemet förrän på måndag.

Ikväll ska jag och Adri se The Social Network, ska köpa godis från Nöjesmagasinet för kvällen i ära. Och imorrn blire Malmö Konsthall. Himla fint!

Mot bio! Tallyho.

Jane Austen Book Club

Jag älskar verkligen Jane Austen Book Club! Trots att det känns som att filmen saknar scener (hade lätt kunnat vara en halvtimme längre) är den alldeles perfekt. Älskar ensemblefilmer, och J A B C är en perfekt sådan med Emily Blunt, Maria Bello, Maggie Grace, Kathy Baker osv. Underbart soundtrack, och det är fint hur Austens böcker återspeglar (eller snarare påverkar) karaktärernas liv. Väldigt behaglig och lätt att ta till sig.
500 days of summer

Jag älskar film och jag kollar på ganska mycket film, men inte på långa vägar så mycket som jag skulle vilja. Blir väldigt bekväm av mig och ser gärna om filmer jag vet att jag älskar istället för att sitta igenom nya (helt idiotiskt). Mitt förra nyårslöfte (ja, jag hade ett sådant) var att jag skulle läsa mer, vilket jag faktiskt gjort. Sedan juni har jag nog läst fem, sex böcker och just nu läser jag Ken Folletts nya bok Fall of Giants. Älskar att läsa, nästan lika mycket som att se på film. Så om jag klarade av att förbättra min läsförmåga borde jag fixa att förbättra mitt filmtittande. Så ett nytt löfte; se mer film! (och fortsätt läsa).

Ikväll såg jag och Elin 500 days of summer, en film jag velat se länge och därav hade höga förväntningar på. Kan väl säga att jag blev ganska nöjd ändå, fick lite Amelie från Montmartre-vibbar av den. Tycker att Jospeh Gordon-Levitt är himla charmig, även om hans roll är ganska tacksam. Däremot har jag aldrig riktigt gillat Zooey Deschanel och jag hade gillat 500 days of summer mycket mer om hennes roll spelats av någon annan. Men all in all, en fin film. Jag och Elin var nöjda!
Hem hem hem

Hm. Okej. Mycket händer här i engelska landet, på gott och ont. Adri har åkt tillbaka till Malmö och ersatts av Elin som kommit tillbaka från Sverige. Tråkigt att Adri åkt hem men roligt att Elin kommit tillbaka. Har sagt upp mig från jobbet och gjorde min sista dag igår. Känns himla bra, orkade verkligen inte med en enda sekund till av nannyjobbet! Ska nu spendera söndag och måndag med Elin och sedan ta 07.10-flyget från Stansted till Göteborg på tisdag, hem till mamma, pappa, bellis och piffin. Känns underbart! Stanna i två veckor, sedan tillbaka till London för att söka nytt jobb. INTE som nanny denna gången, ursch och fy. Helst av allt hade jag velat ha jobb på HMV, hade passat mig perfekt. Men...vi får se. Orkar inte deala med det just nu, ska bara njuta av några lediga dagar innan hemresan.

Ska kolla på ett avsnitt av 30 Rock, sedan sova, sedan en sväng till Urban Outfitters imorrn med Elin. Fin plan.
Tallyho!

RSS 2.0