Alice and Kev

Efter en lång, seg resa ner till Skåne är jag nu åter hemmastadd i Värnhemmet. Den 30e januari idag, alltså Adris födelsedag. Hon hade stor skojig fest igår så hon myste mest idag, vilket kulminerade på kvällen, när jag kommit ner, i korv med bröd, chokladbollar, cola light och Alien med filtar, kuddar och tända ljus. Perfekt!

Rummet jag flyttar in i blir inte tomt förrän Line flyttat ut, vilket troligtvis blir imorrn så inatt sover jag på madrass i vardagsrummet. Kollar på 30 Rock och hänger runt på internet för att fördriva tiden tills jag blir trött. Har ingen bok att läsa eftersom jag lämnade min Harry Potterbok i Varberg. 900 sidor inbunden 15-kilos tegelsten. Gick inte att pressa ner i packningen. Fy. Så nu har jag bara datorn.
Efter en del tidsfördriv på Failblog och Lolcats hamnade jag på 'Alice and Kev', en hemsida av en brittisk kille som pluggar speldesign. Sidan handlar om hans projekt i The Sims 3, där hans titelkaraktärer är hemlösa och han, dag för dag, redogör för hur det går för dem. Tror sidan är något år gammal men är inte mindre underhållande för det. Lika underhållande är kommentarerna folk har lämnat, allt från "vilket fantastiskt sätt att göra folk uppmärksamma på hemlösheten i världen" till "hur kan du göra så här mot oskyldiga simmar!? Du förtjänar samma öde som dem!".

Läs den!    http://aliceandkev.wordpress.com/


Oooh! Såg precis en grej i 30 Rock som hänsyftade till filmen Amadeus, som jag ju nyligen såg. YES! Har inte rikigt fattat grejen innan, men NU FAN!

Nu är dags att sova. Tallyho!

Filmer & Flytt

Då blir det åter till Malmö imorrn. Känns jättebra! Älskar Malmö och det känns så himla fint att komma tillbaka. Speciellt nu när det kommer bli vår till skillnad från senaste gången jag flyttade ner, då det var sensommar och sedan skyndade det sig att bli regnig höst.

Har spenderat större delen av dagen med att packa och kolla på konståknings-EM. Packningen har resulterat i en supertung, jättestor rullväska, en överpackad sportbag och en lika överpackad tygväska. Börjar önska att jag hade haft en jättestort ryggsäck med allting i, istället för att ha tre olika kollin. Hur ska jag få ner allting till Malmö!? Uuuuh.
Mitt filmtittande har dessutom fortsatt med stor entusiasm! Vecka 3 blev det Amadeus och Pineapple Express och vecka 4 blev det Ciderhusreglerna och 12 Arga Män. Kan kortfattat säga; Pineapple express var inte lika bra som manusförfattarnas första film, Superbad; Ciderhusreglerna hade en intressant historia men saknade ändå något; 12 Arga Män var hemskt bra och hade en intensivare och mer gripande historia än de flesta filmer jag sett men berättad med väldigt enkla medel; Amadeus var fantastisk! Recensenter brukar alltid skriva att Pedro Almodóvars filmer än en "hyllning till filmkonsten" (vilket brukar vara en fin omskrivning för "melodramatiskt tjafs utan sans och reson") men Amadeus (av Milos Forman, inte Almodóvar alltså) är en film som är en hyllning till filmkonsten, på riktigt! Scenen där Salieri med ord beskriver Mozarts musik, och blir samtidigt undan för undan ackompanjerad av stråkar, piano, melodier....det är som...ja, perfektion, som sammet, som grädde, som när Amélie sticker ner handen i en säck med linfrö. SÅ BRA ÄR DET! Oh du ljuva filmkonst, må du alltid skänka till min gråa vardag ett stänk av färger, skönhet och inspiration.
Nej, nu ska jag packa klart, tåget går 14.21 imorrn. Tallyho!
Puffin & Bellus!

Filmer & borrmaskin

Vecka 2 verkar bli en bra filmvecka, såg både Ghost Writer och Män som hatar kvinnor igår. The Ghost writer var himla bra, hade jag själv gjort en film skulle historien påminna om den. Lite Hitchcock och the usual suspects-aktigt. Fint slut! Men en sak som fascinerade mig var att jag inte lyckades identifiera Kim Cattrall förrän någon halvtimme in i filmen. Det fanns inte ett spår av Samantha Jones i hennes karaktär, vilket var kul att se. När man växer in en roll som de oftast gör i TV-serier som Sex and the City blir det svårt att spela något annat. Type casting alltså. Men trots att hennes karaktär i filmen inte är så himla olika från den i serien var det en otrolig skillnad. Annan accent, annat tonläge, annat sätt att prata, föra sig, gå, stå, titta, vända sig om. Älskar att se skådespelare visa upp en annan sida.
Sedan Män som hatar kvinnor. Nej. Inte sådär superbra. Intressant historia men ganska pinsamt emellanåt. De skulle lika gärna kunna stå med manuset i handen, så kanske det hade varit mindre pinsamt och bara lite roligt istället.
Hur som helst, ska spela Call of Duty: Black ops, äta lite glass med chokladsås och sedan mysa med en bra film. Eller kanske bara somna framför 30 Rock...
P.S lagom till flytten till Malmö om några veckor har jag inhandlat lite nödvändiga föremål, bl.a. en skruvdragare. Kände mig ganska vuxen och cool, trots att jag köpte den för mammas pengar.

Vecka 2

Well, det blev Malmö. Adri tipsade mig om att lägenheten skulle få ett ledigt rum, så jag tog chansen. Blir nog bara till sommaren, sen kanske det blir Göteborg i alla fall. Vi får se vi får se.
Har som vanligt ett nyårslöfte (förra årets 'läs mer böcker' slutade med att jag läste lika många böcker som vanligt, ungefär nio. För få! Kursböcker exkluderat dock), som lyder 'se mer film'. Vill se en ny film i veckan, utöver alla de filmer jag hela tiden ser om. Vecka 1 blev det nya Harry Potter-filmen. Blev väldigt positivt överraskad! Enligt recensionerna verkade den ganska medioker men jag tyckte att det funkade över förväntan. En av de bästa Harry-filmerna. Men allt är ju subjektiv.
Nu är det vecka 2 och det är dags för The Ghost Writer. Med mamma, pappa, bellis och piffin som sällskap. Tallyho!

Att välja

Hm. Nu börjar det bli mycket av det där "vad ska du göra nu då?"-frågor. Alla jag känner har frågat och alla får samma luddiga svar. Varför envisas alla med att veta vad man ska göra hela tiden? Kan man inte bara får vara ledig ett tag? Det kommer inte komma en enda dag senare i mitt där jag kan få vara ledig, utan att vara sjuk eller pensionär eller utbränd osv. Man måste jobba, när man inte jobbar måste man ta hand om hus, städa, fixa, ordna, ta hand om ungar eller djur eller män eller vad man nu väljer att lägga sin lediga tid på. Och om man är vis väljer man inget av det och sin lediga tid går då åt till att mysa med vin och goda vänner. Point is, det här är min enda chans att få vara ledig. Det är inte så himla kul, jag är sjukligt understimulerad vilket resulterar i konstiga små aktiviteter som retar alla jag umgås med, såsom frenetiskt läsa om alla Harry Potter-böckerna, vika origami, lösa rubiks kub på roliga sätt och spara och organisera alla mina kvitton. Lite roligt men det är samtidigt uppenbart att jag behöver en sysselsättning. Men uh, orka välja. Malmö, Göteborg, London? Jobba, plugga, slappa? Välj åt mig, tack.

RSS 2.0