The Wrestler

Har fortfarande inte fått ordning på någonting under de här två dagarna, allt känns ganska förvirrande. MEN. Mitt nyårslöfte följer jag fortfarande med stor entusiasm och de senaste veckorna har jag sett bl.a. Rabbit Hole och Scream 4. Och ikväll hade jag lägenheten för mig själv så jag passade på att ha en stilstudie i Darren Aronofskys tidigare filmer, Requiem for a dream och The Wrestler. Förstnämnda har jag ju sett tidigare, men det var första gången jag såg The Wrestler och den var briljant! Kan vara en av de bästa slutscenerna jag någonsin sett, jag är helt blooown away.
Slutscener är något av det viktigaste jag vet med filmer och dåliga slutsekunder kan förstöra en hel film (typ Star Wars Revenge of the Sith, hade det bara slutat med svart skärm och Darth Vaders andedräkt hade det varit såå mycket bättre). The Wrestler slutar i samma stil som Inception men berör så otroligt mycket mer, trots att Inception ju är en mycket mer storslagen och bombastisk film. Överdådigt är inte alltid bäst alltså. The Wrestler har fantastiskt soundtrack, snyggt foto, bra manus (enligt IMDb ibland impoviserad), bra skådespelare. Skitbra. Precis som Black Swan. Men är den bättre än Black Swan? Hm....
Formsvacka

Jag börjar verkligen få lite lätt ångest över mitt liv. Det står helt still. Jag kommer ingenstans och får ingenting gjort. Väntar, väntar, väntar på att jag ska börja min komvuxkurs och börja körskolan men handläggningstiden verkar inte alls vara några veckor som jag först blev informerad om, utan snarare månader. Och ändå är jag fortfarande tveksam till att ta mer CSN-lån innan jag vet helt säkert att spelprogrammering är rätt. För tydligen är det helt omöjligt att få jobb inom branschen. Uh. Och under tiden försöker jag få ett jobb men ingen, INGEN, vill anställa mig. Seriöst. Jag kan inte ens få jobb på Burger King. Jag trodde botten var nådd, när jag ansökte men nejnej, det gick att sjunka ännu längre. Inte nog med att jag sökt ett jobb på Buger King, de vill inte ens anställa mig. Vad ska det bli av mig? Helt seriöst, vad ska det bli av mig? Kommer jag bli personen som bor hemma hos mamma och pappa för alltid, utan jobb, familj och framtid. Är jag DEN personen?

Ska sitta och tänka över mina värderingar en stund, sedan sova och sedan vakna imorrn och förhoppningsvis hitta motivation att förändra någonting med mig själv, så jag i alla fall blir en liten smula nöjd med mig själv, för omväxlings skull.

RSS 2.0