Skojfriskt

När Lars Gustav vill lätta upp stämningen

Lars Gustav:
"När min pappa gick i skolan, för många år sedan, sade hans lärare i slutet av timmen "nu är vi en timme närmare döden". Och så ödesmättad vill ju inte jag vara, men jag kan säga det att vi nu har kommit halvvägs igenom den här terminen. "

Klassen: "Oooooh....ser man på....redan?"

Lars Gustav: "Jajemän...en halv termin närmare döden....hehehe. "

____________

När Lars Gustav gives away the ending

Elev: När ska tentan vara inlämnad?

Lars Gustav: Ja, det ska du få reda på om en stund, när jag lämnat ut den. Det är ganska kort tid. En vecka har ni.

Produktivt idag

Har såklart inte fått pluggat så mycket idag som jag borde. Inte bra! Har däremot tvättat mitt fönster, lagat underbar quorntacos (ännu godare än i går!), varit på yoga och lärt mig spela "The worrying kind" på gitarr. Ganska produktiv dag trots allt, även om min produktivitet var riktad åt fel håll. Men ändå! Bra jobbat. Tyvärr åt jag dock tre munkar idag. Det var mindre bra. Skärpning tills imorrn!
Föreläsning imorrn mellan nio och tolv, sista om stumfilmen. Från&med nästa vecka blir det Hitchcock, Bergman och Spielberg för hela slanten! Awesomeness.
Nu: läsa "Tre män i en båt " och helst sova minst sex timmar. Godnatt!The lost world

Uppe aptidigt idag (klockan sex! uuh) med föreläsning mellan klockan åtta och elva. Diskuterade de tidiga filmbolagen och deras makt över regissören, skådespelare och hela filmdistributionen på 10- och 20-talet. Mycket intressant, men Tommy pratar så jävla fort. Eller inte fort, men han rabblar fyra årtal, tio viktiga händelser och åtta viktiga personer under loppet av tjugo sekunder. Blir många luckor i anteckningarna. Inte bra! Måste jobba på att anteckna snabbare...Såg också filmen "The lost world" av Hoyt. Lite grann som "Jurassic Park: The lost world" men sjuttio år äldre och mycket roligare. Och mycket, mycket, MYCKET bättre. Att ens jämföra med "Jurassic Park" är väl en skymf. Hur som helst, underbar film verkligen.

Så kom hem för någon timme sedan och har hunnit tillaga och äta tacos gjort på quornfärs. Göttans! Ska på Cinemateket senare för att se "Le dernier métro" av Truffaut, med Jenny. Har velat se "De 400 slagen" sen för alltid, hade hoppats på att Cinemateket kunde visa den, men tror inte att jag har sådan tur dock. Möh. Men ja, Roman Polanski-temat börjar ju nu. Väldigt lurigt. Vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till detta, eftersom jag har velat se många av hans filmer, t.ex. "Rosemary's baby" och "Hyresgästen", men ja. Vet inte om man kan uppskatta filmerna ändå, egentligen borde man ju bojkotta den där jäveln. Jaja, den dagen det problemet.

Ska nog ta och borsta tänderna nu, så att jag inte stinker rå lök i biosalongen. Doodles!


En sådan dag

Som jag sade så finns det finns dagar då ingenting make sense. Sen finns det andra dagar då det mesta make sense. Och detta är en sådan dag. Åt fantastisk brunchbuffé på Café Ceder med Adri och Emma imorse. Fanns tortellini, pasta, potatis, lax, pannkakor, såser och tzatsiki, grönsakstallrik, frukttallrik, bröd och crossianter, sylter, sirap, nutella, aaaaah. En riktig haven alltså. Kostade 109 spänn och så fick man ett glas juice till. Lovely! Sara kanske är sugen på att joina mig någon gång i framtiden? Mmm. Tog sedan en sväng förbi SATS och signade upp mig. Göttans. Ska på pilates imorrn, och Adri har upplyst mig om att ledaren är lurigt lik Sam Merlotte från True Blood. Ska bli intressant! Och nu brainstormar jag och Adri om hur nästa modesida ska se ut. "Hur blir du snygg på Halloween?". Sjukt roligt, t.ex. kan man klä ut sig till Milla i "Resident Evil", Johnny i "Sweeney Todd" eller varför inte allas favorit Bellatrix Lestrange? Rolig research och i våra efterforskningar av "Sweeney Todd" fick vi lära oss EXAKT vad en kravatt är. Alltid bra att kunna!
Alright, dags för bingen. Doodles!

Fungerar inte

Vissa dagar känns det bara som att ingenting make sense och så känns det nu. Adri pratar inte med mig, jag kan inte kolla på idol för TVn är upptagen och köket är totalt nedskitat av jag vet inte vem. Jag sover dåligt, äter dåligt, mår dåligt. Sånna här perioder kommer och går men jag gillar inte när de kommer flera gånger i veckan. Då är det nåt som inte stämmer....

Ett skepp kommer lastat med ojämställdhet

Seg dag idag, diskuterade svenska stumfilmer med min grupp i skolan imorse och hade sedan redovisning. Men eftersom jag råkade somna under filmvisningarna hade jag inte så mycket att sticka in i debatten. Och blev så jävla trött på könsfördelningen i klassen. På föreläsningarna är det alltid killar som pratar, drar paralleller och diskuterar. Men idag krävdes det definitivt anteckningar för att kunna redovisa det vi pratade om. Och vips så tittade killarna sig förvirrat omkring och gav tjejerna med anteckningarna menande blickar; "redovisa du, som har antecknat". Och vips var det bara tjejer som pratade. Vi tjejer har alltid blivit uppfostrade att vi ska vara duktiga, förståndiga och städa upp efter killarnas slarv. Vi vet att killarna inte kommer göra det, så vi tar hand om det, för att rädda gruppen från att se dåliga ut inför resten av klassen. Och ingen cred får man heller. Någonsin. För vi förväntas ju göra, då behövs det väl inget beröm. För vi gör ju det ändå.
Min grupp var i och för sig helt okej, Nils gick som manligt undantag då han anteckade allt vi sade på whiteboarden, så lite cred till honom då. Men jag och Lovisa var de som helt frivilligt antecknade och blev därav de som fick menande blickar på redovisningen; En tjej som antecknar är en plugghäst; en kille som antecknar är engagerad. En tjej som inte antecknar är slarvig; en kille som inte antecknar är laid back.
Detta är ju trots allt ingen kritik mot mina studentvänner (jag gillar dem faktiskt!) men vi har alla blivit skadade av samhällets uppfostran. Den 'blå vs rosa'-uppfostran som även den mest framåtsträvande föräldern, läraren eller förskolan inte kan undgå. Tragisk är det, och jag tänker på det varje dag på föreläsningarna. Och om jag inte hade läst "Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper andra kvinnor" kanske jag aldrig skulle tänkt på det här från första början. Men den boken påverkar ALLT i ens vardag. Och tack och lov för det, för är det något jag föraktar mer än äckel som Jimmie Åkesson, Ryanair och reklamavbrotten i Spotify så är det likgiltighet. Och det är en egenskap jag hoppas att jag aldrig någonsin kommer besitta.

På lite bättre

Okej, nu är jag på lite bättre humör. Men 3 krånglar fortfarande och jag vet inte heller vilken hemförsäkring jag ska köpa. Måste prata med pappa imorrn!
Hur som helst, åt ingen middag idag. Hm...var inte så himla hungrig i eftermiddags så väntade med att fixa mat och så tog jag min vanliga kvällsmat halv sju till "Unga Mödrar"; O'boy och ett knäckebröd. Och sedan blev det inte riktigt av bara. Och nu är jag skithungrig. Inte bra! Ska se till att äta ett rejäl frulle imorrn. Och speaking of, imorrn ska vi ha basgruppsarbete och sedan redovisning. Ska bli intressant, finns två i min grupp som jag inte vet vilka det är (känner inte ens igen deras facebook-bilder...) Hm. Vi får se hur detta går...
Har i alla fall suttit framför TVn hela kvällen och har kollat på "Unga Mödrar" och "Mammas pojkar" och varvat med att spela GTA. Skoj. Not. Eller jo. Lite. Jaja. Dags att sova. DOODLES.

Är sur

Är på så jävla dåligt humör. Jävla 3 asså, ansökte om elektronisk faktura för kanske fyra veckor sedan och idag fick jag ändå en pappersfaktura som jag måste betala extra för. Och har dessutom fått något till mobilen som kostar 82 spänn som jag inte vet vad det är. Men kan inte med att ringa till 3 igen och fråga, för jag slängde på luren i örat på den jag pratade med förut för att jag blev så jävla förbannad på pappersfakturan och de ville såklart inte hjälpa mig med det. Suck. Och det är massor av folk här i lägenheten, vet inte vilka det är. Orka gå utanför dörren och vara trevlig liksom. Ska sätta mig framför TVn och ockupera den hela kvällen.
Blä.

Kristianstad

Så igår var klassen på Krisitanstads Filmmuseum. Skitkul, exkursioner är lovely, förutom att vi fick betala tågbiljetten själva. 200 spänn! Vilka tror de att vi är egentligen!? Uh-hu. I alla fall, vi fick en liten guidad tur av en snubbe som hette Ronny, som blev sjukt exalterad när han pratade om de första svenska skådespelarna osv. Och visst var det lite tufft, att stå på samma plats som de första svenska skådespelarna, hundra år efter att de stått där. Muséet i sig var väldig litet. Första delen av muséet var huset som SF ägde under 10-talet (den första svenska filmstudion!) där man bl.a. kunde lyssna på en intervju med Charles Magnusson (SFs VD under 20-talet, Ronny var sjukt stolt över att de fått tag på den interjvun, från något radioprogram från länge, länge sedan). Vi kollade på några kortfilmer från 10-talet och sedan filmen "Ingeborg Holm" från 1913. Somnade såklart tio minuter innan slutet, sjukt dumt, filmen var ju jättebra! Så jävla dumt. I alla fall, vi gick sedan till utställningen om den svenska filmen (här var Ronny SJUKT STOLT, han hade polat med massor av regissörer, bland Hasse Alfredsson och Rickard Hobert, för att sammanställa utställningen som bestod av en tidsaxel från 1930 - 2000-talet med filmklipp och typiska föremål från varje decennium. Jättesnyggt gjort! T.ex. plåtleksaker från 30-talet, beatles-skivor från 60-talet och tidningsurklipp om den "mystiska sjukdomen bland homosexuella" från 80-talet (fattar inte vart de hittat alla grejer, plåtleksakerna måste vara värda en förmögenhet för samlare). Och till varje decennium hade Ronny valt ut fem stycken filmklipp som representerade den tiden. Gediget arbete. Mest imponerad blev jag nog av modellen av teatern från"Resan till Melonia". Blir alltid helt sjukligt melankolisk bara jag tänker på den filmen, vet inte varför. Fint museum var det i alla fall.

Så idag råkade jag gå upp en timme för tidigt, enligt schemat börjar vi klockan tio och nu sitter jag här och ugglar. Ah well, ska väl hålla mig sysselsatt så att jag inte somnar om. Doodles!

Tjuvlyssnat

Allhelgonakyrkans busshållplats, tisdag förmiddag. Två killar ~16 står och pratar.
Kille 1: När går bussen?
Kille 2: Vet inte...
1 minuts tystnad
Kille 2: Fan det hade suttit fint med en öl nu asså...

I Lund

Spenderade kvalitetstid med mina två Londonbabys, Sara och Simma, idag. Träffades halv tolv i Lund, fikade på "coffebreak" i några timmar, promenerade runt i en del affärer och hängde sedan i Saras supermysiga lägenhet. Pratade om livet här i Skåne, om livet vi hade i London, om livet vi kommer att ha. Mycket snack, mycket nostalgi, mycket kärlek. Mina fina vänner, känns skönt att hålla kontakten trots att alla är så upptagna med sina liv och sina problem. Diskuterade en del om en möjlig London-flytt (i alla fall för min del!) till sommaren. Vi får se hur det blir med det, men det känns bra att diskutera det i alla fall.
Kom hem vid sex-tiden, tillagade en ytterst torr kycklingwok utan allt (har inte råd med grönsaker och kokosmjölk, jag sparar ALLA pengar till min och systers London-resa!), som jag motvilligt avnjöt till ett avsnitt "Unga Mödrar". Och skrev sedan färdigt min tenta! YAY. Go me. Kändes gött att slippa stressa färdigt den mitt i natten. Kollade sedan på "Mean Girls" med Adri, med varm choklad och knäckebröd (åt knäcke, rågrut för att vara exakt, hemma hos Sara, så sjukt gott! Sprang till Hemköp och köpte så fort jag kom tillbaka till Malmö).
Och nu är det bingen, ska upp klockan sex för tidig föreläsning med Tommy och sedan filmvisning på eftermiddagen, "Körkarlen" denna gång. Lovely.
Doodles!


Ett ångestinlägg

AAAAAAAAAAAAAAAAAH.
Okej, nu är det dags att gå upp på taket och vråla "Tentajävlar!!!!". Har skrivt ungefär en fjärdedel av tentan och har nu två dagar på mig att bli färdig. Två dagar fyllda till bristningsgränsen av annat jag ska hinna med. FY. INTE OK. Ågren ågren ågren. Har i alla fall städat köket och lilla toaletten och ska vänta med stora toaletten tills tisdag kanske, om ingen klagar på mig. Antar att det kommer bli den klassiska 'sitta uppe hela måndagsnatten till gryning för att skriva klart och gå till skolan utan att ha sovit'. Men SKA bli färdig, tänker inte missa inlämningen och få tenta om och gjort allt detta jobbet i onödan. HELL NO.
Nu sova. Imorrn STRESSA! Godnatt!

Kvällning

Nyligen hemkommen från Jennys födelsedagsfest. Himla skoj! Underbar liten innergård, trevligt folk och GOD mat. Åt och åt och åt. Inte bra, men gott var det minsann. Och eftersom jag fortfarande är lite skakis sen Babel för två veckor sedan körde jag barnversionen av festen och drack cola hela kvällen. Förträffligt.
Så nu har jag en hel del ångest över tentan som jag inte kommer att få färdig tills tisdag! AAAAH. Har en massa saker att fixa imorrn och hade verkligen behövt gå till stadsbiblioteket för att läsa en bok av Fuhrhammar. Kan nog inte skriva klart tentan utan att ha läst den! Shit. Hur skall detta gå, månne? Ah well, bytte städområde med Adri precis, så ska städa köket och toaletterna istället för att dammsuga och moppa. And there's no time like the present. Off I go, kan lika gärna få det gjort nu när jag ändå är helt pigg! Godnatt!

Lördag

Håller på att påta med tentan, färgar håret och lyssnar på Aimee Mann och...trivs helt enkelt.


Underbara "lärare"

...eller föreläsare eller vad det nu kallas. Mejlade Tommy, fick svaret (efter en kvart!) att den skulle lämnas in klockan åtta men att man kunde få lite extra tid och lämna in under dagen ifall det behövdes. Awesome! Så slipper jag lämna föreläsnignen för att skriva ut tentan.
Nu mat. Sedan tenta. Doodles.

Skolk

Mm, härliga skolk. Jag vet inte riktigt om jag någonsin skolkat på riktigt. Jag var ju så himla goody-goody i skolan och visst hände det att jag var för trött för att släpa mig till skolan, så jag sjukanmälde mig och sade till alla mina vänner att jag var sjuk. INGEN fick veta att jag egentligen var för trött och alldeles för bekväm för att rulla ur sägen. Den gamla goda tiden, det.
Så idag när jag vaknade (klockan nio av Jacobs baby som jollrade runt i lägenheten, suck...) bestämde jag mig för att skolka. Det heter nog inte ens skolka på universitetet, utan bara frivilligt låta bli att gå dit, eller att vara indisponibel. I alla fall, vi hade bara en föreläsning mellan ett och tre, och på något sätt kändes detta onödigt, när jag lika gärna kan sitta hemma och skriva tentan. Så jag stängde av mitt larm och somnade om och sov till klockan två. Klyftigt. Hur ska jag någonsin kunna somna ikväll?
Hur som helst, som ni märker så lever jag wild 'n' crazy här nere i Malmö. Kommer sitta kedjad vid datorn hela dagen för att skriva tentan. Har dock problemet med skrivare. Tentan ska vara inlämnad under föreläsningen på tisdag, klockan åtta, vilket innebär att jag måste gå till UB och skriva ut tentan dagen innan. Alltså en dags skrivande går förlorad. Känns ganska dumt att man blir straffad så bara för att man inte har råd med skrivare. Vi borde få till klockan sex på oss i alla fall, ska mejla Tommy och se vad han säger. Känner inte Tommy så bra, hade det varit Lars Gustav hade det säkert gått bra, han är så mån om att alla ska bli godkända.
Apropå det, fick VG4 på tentan jag lämnade in förra veckan. Känns gött!
Ska i alla fall gå till Hemköp nu och skicka kort till Vita, och köpa banan och frallor och sedan sväng förbi systemet, med tanke på Jennys 25-årskalas imorrn. Ska bli super. Nu Hemköp!
Doodles!

Somnade inte

Hade föreläsning med good 'ol Lars Gustav idag, som tack och lov inte pratar lika fort som Tommy. Trevligt som vanligt, han sade en massa grejer som jag absolut inte minns. Klockan nio på morgonen sover jag fortfarande mentalt så det är alltid knepigt att minnas i efterhand vad vi pratade om. Hm...Tur att jag antecknar i alla fall.
Såg "Doktor Caligaris Cabinet" idag och eftersom jag tröttnat på att somna under filmvisningarna förberedde jag mig med cola light och tuggummi. Och det funkade! Var helt pigg och glad genom hela filmen. Ska defintivt köra på det varje gång. Däremot somnade Sanna, haha. Måste ha fört över min trötthet på henne, eftersom det alltid är jag som somnar annars. Illa. Men ja, nu är det slut med detta!
Och ska nu släpa min trötta och utarbetade kropp till Hemköp för att införskaffa någon form av mat. Fortsättning följer...

Nästan penniless

Sovmorgon till klockan tolv idag, mumma! Behövdes efter 'klockan sex-morgonen' igår och 'klockan sju-morgonen' imorrn. Tog en sväng förbi entré förut (är så sjukt lat, orka åka in till stan när det ligger ett shoppingcity runt hörnet). Lever just nu på ungefär inget, försöker spara alla mina pengar till London och Lanzarote, så gick mest runt och kollade läget. Och har ju kommit på den geniala idéen att köpa nya "Call of Duty" i England istället för här hemma och sparar därmed två hundra spänn. GÖTT. Köpte i alla fall kycklingfiléer och creme fraishe, så jag kan göra Tikka Masala till middag. Och efter det blir det "Unga Mödrar", och efter det blir det plugga tenta hela kvällen.
DOODLES.

Okej, inte helt sant att jag lever på inget, köpte faktiskt en klocka igår. Har saknat min Chapel Market-klocka sedan den gick sönder på den ödesdrigra Jamie T-spelningen på Flowerpot i somras. Så äntligen blev det en ny, för 75 spänn från UR & Penn, nedsatt från 300. Score!

 


Smått upprymd

Okej, alltså, ojoj. Det händer ibland att man smälter av lycka. Vissa (typ Jenny) gör det av vackra texter, vissa (typ Sara, Adri) gör det av skor från Balmain, vissa (typ Elin, Simma) gör det av en person som man gillar och som gillar en tillbaka. Andra gör det av film. Jag är en sån person. Och idag hade jag ett sådan moment. Jag älskade redan första bildrutan av "Inglorious Basterds" och jag var totalt hänförd genom hela filmen och jag ville aldrig att den skulle sluta. Kanske uppskattar jag den mera efter att ha läst om film i dryga sex veckor nu eller så har jag, som många andra i min klass, en faiblesse för Tarantino. Jag har alltid älskat "Reservoir Dogs" och "Inglorious Basterds" var som en romantiserad, vackrare, om möjligt ännu råare, version av denna. Den är inte nödvändigtvis bättre än förstnämnda, men jag älskar verkligen Tarantinos sätt att romantisera våldet i "I B". Och i hans filmer skiljer sig våldet, t.ex. i "Reservoir Dogs" är våldet enbart brutalt, i "Kill Bill" (särskilt första) är det som en tavla och i "I B" är det en blandad form av detta. Det bästa utav två världar. Jag skulle kunna skriva om filmen hela natten, hela för alltid, men det skulle väl sluta med att jag och alla jag känner hatar den, så jag lämnar den därhän och tänker inte se om den förrän den hamnar på DVD. That's that. Godnatt!Mera film

Hm, ja, gårdagens dåliga humör är idag utbytt mot ett lite mer lättsamt humör. Har tagit en promenad, kollat på "The L Word", lagat mat och umgåtts med Adri. Hon sitter just nu på min säng och är 'fascinerande besvärlig', som hon ju brukar vara. Har läst åttio sidor i boken jag ska skriva tenta om, det är ganska intressant, samtidigt som det är jävligt segt. Hade hellre läst Film Art-boken, så himla mycket intressantare. Blir så sjukt inspirerad och vill se alla filmer som tas upp i exemplen (t.ex. "Shadow of a doubt" och "Birth of a nation", vill se nu, if not sooner). Boken jag läser nu heter "Svensk film och visuell masskultur 1900". Handlar om hur filmen långsamt integrerades i Sverige i det sena artonhundratalet, hur det utvecklades i samband med den industriella revolutionen osv. Och visst det är intressant att läsa men när man måste läsa den så blir det med en gång så extremt tråkigt. Ah well, har ju kommit halvvägs, alltid något.

Ledig imorrn, och på tisdag ska vi ha vå första lektion med Tommy, den andra läraren för den här kursen. Ska bli intressant att se hur han står sig i jämförelse med Lars Gustav, som ju är jättebra.
Och måste köpa mer kurslitteratur, "Film History" som vi kommer använda ända fram till jul. Segt. Kostar 750 spänn på adlibris. Och 250 spänn på Lycknis. Men har aldrig beställt från Lycknis, vet inte om det är pålitligt.. Ah well, återstår att se!

Ska kolla på ett avsnitt av "L word" och sedan sova. Doodles!

Suck

Idag känns det mesta bara jobbigt. Har sovit halva dagen, ligger efter med mitt plugg, hittar ingen skrivare, åt för mycket glass igår, har glömt anmäla mig till högskleprovet, jag känner mig ensam här nere.

Stumfilm

Så stumfilmsdelen av filmkursen har kommit igång och idag kollade vi på klipp från Charlie Chaplins "The Tramp" och "The gold rush". Sjukt bra, har innan bara sett delar av "Moderna Tider" när pappa visat mig, men borde väl efter detta kolla mer på Chaplin, så fantastiskt och så tidigt! "The Tramp" kom ju redan 1915. Loves it. Och så kollade vi lite på Buster Keaton och såg klipp från "Metropolis" (har en känsla av att pappa skulle ÄLSKAT den här delkursen). Snodde ju med mig "Metropolis" senast när jag var hemma och den står fortfarande här i hyllan och samlar damm. Ska väl ta mig i kragen och kolla någon dag, pappar har ju tjatat på mig att jag ska se den sedan jag var fjorton, typ. Kanske dags nu!
På mentorsmötet visade vår Ken-docka till mentor, André, en kortfilm från tio-talet (kanske t.o.m. tidigare..?) om en "alien-hand", sjukt charmig och musiken var underbar. Påminde mig väldigt mycket om ett avsnitt från "Outsiders" där en man hade problem med sin hand, då den snodde saker och uppförde sig konstigt. Sjukt kul! Undrar hur många vändor på psyk han gjort det senaste.

Så nu har jag hängt i lägenheten hela kvällen och förbereder mig mentalt inför tvätten imorrn. Tvättid mellan sju och tolv. Uh-oh. Ja, på morgonen. Fakk. Hur skall detta gå, månne? To be continued...

Har förresten skaffat mig en trevlig vana; laga mat på kvällarna så det enda jag behöver göra på eftermiddagen efter skolan dagen efter är att värma upp maten. Loves it. Nog för att det är ganska roligt att laga mat, men när man kryper hem på eftermiddagen, sjuk av trötthet, är det lätt att det går lite fel och man eldar upp köket (eller som idag då jag råkade doppa min lugg i ett värmeljus. Luktade trevligt bränt hår efter den incidenten...) I alla fall, gött att bara värma upp! Gonna keep up the good work. Längtar redan till imorrn då jag kan slänga i mig min kycklingwok!

Doodles!

061009

Så var ute på Babel med Simma helgen. Trevlig kväll och underbart att träffa Simma men OJ vad dålig jag mådde i söndags. Det var nog rekord tror jag. Somnade en stund inne på badrumsgolvet av ren utmattning efter att jag hängt över badkarskanten i flera timmar. Helt sjukt. Är numera en frisk och sund människa som inte dricker någon form av alko. Ska jag ut någonstans får det bli vatten eller cola light. Har en sjuklig avsmak för vin, både vitt och rött nu (har alltid haft för rött dock, spyr av bara lukten. Vet ej varför men jag mår illa av bara tanken på det, uuuuuuhu!).
Igår lämnade jag in tentan och städade sedan köket och båda toaletterna. Och kollade sedan på "Unga Mödrar" (kan definitivt inte leva utan det programmet. Dagens höjdpunkt!). Och avslutade kvällen med att kolla på "Fargo" tillsammans med Adri. UNDERBAR film. Hur man lyckas göra en gore-splattrig film charmig och humoristisk is something I'll never know! Coens bästa enl. mig och Adri.
Somnade oförskämt sent och blev därav en zombie i skolan idag, då föreläsningen började klockan åtta. Somnade bara en gång under filmvisningen tack och lov (borde döpa om rummet till sovsal istället för hörsal, stället är ju som en vagga!). Men idag såg vi ingen långfilm utan flera kortfilmer av Lumière och Méliès, vilket var mycket intressant med ändock lika sövande. MEN! Vi fick se Méliès "Resa till Månen", äntligen! Har velat se den sen jag fick "1001 filmer du måste se innan du dör"-boken av Adri i födelsedagspresent för jag vet inte hur många år sedan. Loves it. Och fascinerande att Méliès lyckades göra en såpass avancerad film så tidigt som 1902. Trodde absolut inte att den var så välgjord tekniskt sett, utan att det mer bestod av bilder och gester, men det var ju klippning, effekter, skådespelare och hit och dit. Awesomeness. Så nu kan jag kryssa den från listan. Hurra! Har väl sisådär 800 stycken kvar nu ungefär...
Ska nog kolla på "Fucking Åmål" och sedan somna tidigt! Lovely!
Doodles.Illamående

Mat intagen idag: Två glas isvatten, lite tomatsoppa, ett glas mjölk.
Mat förlorad idag: Allt jag åt och drack igår.

021009

Har haft en hyffsat produktiv dag! Har sorterat alla mina grejer, kastat gamla lappar och påsar (har ett sjukligt behov av att spara alla påsar jag har och vika ihop dem och lägga dem snyggt i en hög, fråga ej varför), dammsugit och sorterat alla mina kläder och garderoberna. Känns sjukt gött att få det gjort, allt känns lite renare. Förut skrivbordet som måste dammas av. Men orka, hur tråkigt som helst! Men eftersom tentan är färdig och jag har hela kvällen till mitt förfogande, kanske jag dammar av bordet i alla fall och sedan firar med B&J och en trevlig film! Underbara fredag! Och imorrn kommer Simma, hurra! Plumman, ska bli så mysigt att träffa henne, vet ju inte hur länge det dröjer till nästa gång. Ska bli en awesome kväll.

Doodles!

Utdrag ur Ninas tenta, del 1

"Men trots att detta kan uppfattas som stötande, så har ju ”do-the-right-thing”-budskapet alltid funnits i barnfilmer, i allt från ”Bumbibjörnarna” och ”Piff och Puff” till ”Doctor Who” och ”Sunes Sommar”. Och är det så fruktansvärt dåligt att dagens barn får sig en liten funderare i sandlådan? Växer man upp med klimatfrågan sida vid sida med vällingen kanske det blir en självklarhet att den även ska fortsätta gå sida vid sida resten av livet?"

 

Min tenta är sjukt filosofisk, haha! På natten börjar man alltid sväva ut som fan, hade helst velat ha den färdig så jag kan slappa hela helgen, men jag vet inte om min syn på barnuppfostran duger som svar på en tentafråga. Ah well...


Hopp hopp

Klockan är nu 21.40 och jag har fortfarande inte påbörjat tentan. Eller ja, påbörja den avslutande delen av den. Men jag har varit lite produktiv på andra sätt i alla fall. Efter skolan (somnade en liten, liten stund idag, börjar allvarligt fundera på om jag ska börja dricka kaffe i alla fall) åt jag choritzo med bröd till middag. SJUKT GOTT. Ska lätt äta oftare, det är väldigt underskattat med korv med bröd. Nam nam. Kollade på Unga Mödrar, pratade med mamma i telefon, hängde någon timme framför bloggar och dylikt och har precis kollat på Idol och spelat lite gitarr. Men har inte spelat på flera veckor så mina fingrar gjorde asont efter fem minuter. Inte van vid att böja dem såpass onaturligt. Hur som haver, tyckte verkligen att Tove var underbar i Idol. Min favorit tillsammans med Erik. Men är för snål för ringa och rösta, hon går säkerligen vidare och om inte så blir hon säkerligen vald av juryn senare. Oh, the dramz! Har verkligen saknat svensk TV det senaste året. Förutom mamma och pappa så måste det varit det enda jag saknade från Sverige. Och chokladbollar från Delicato såklart!

Lyssnar just nu på MGMT och tänker antingen göra klart tentan eller göra något annat. Härliga härliga valmöjlighet!

P.S Såg en UNDERBAR tecknad kortfilm idag, den allra första svenska tecknade filmen, av Victor Bergdahl från 1915. Samtidigt som den var väldigt charmig var den även lite obehaglig. Undrar vad som rörde sig i Bergdahls huvud egentligen...Men det finns ju många underliga filmskapare så ska väl inte peka ut någon. I alla fall, den finns inte upplagd på youtube, så vet inte var jag kan hitta den istället. Buhu! Får fortsätta leta runt...

När folk jobbar på provision

...och när det straffar sig att inte vilja lägga på luren i örat på folk.

Telefonförsäljare: "Jag söker Johanna Thidell"
Nina: "Hon bor tyvärr inte här längre"
T (entusiastiskt): "JAHA! Men då kan jag prata med dig istället!"
N (tveksamt): "Okej?"
T: "Jag ringer från Svenska Premiesparfonden"
N: "Okej..."
T (vrålar): "Jag ser här att du förlorade 40% av dina besparingar förra året p.g.a. recessionen!"
N: "Jasså, det ser du?"
T: "Det var väl inte så bra, eller hur?"
N: "Alltså, nä, haha. "
T: "Du vet väl att med våra sparfonder får du garanterat..blablabla...avkastning....blabla...pengarna tillbaka....blablabla...bra va!!?"
N: "Låter verkligen jätteintressant det där..."
T: "Om du lämnar dina uppgifter kan du få fakturan hemskickad inom 14 dagar och börja spara redan nu. Vill du ha våra tjänser?"
N: "Jag vill nog jämföra med andra företag innan jag skriver på något. Men jag vill gärna ha information! Om ni vill skicka ett mejl..."
T: "Det är bättre om du tackar ja till våra tjänser med en gång så att...."
N: "Men...."
T : "DESSUTOM kan du enkelt få pengarna tillbaka om...."
N : "Alltså...."
T: "DESSUTOM får du en intresseanmälan...."
N: "JAG VILL GÄRNA HA INFORMATION...tack! Skicka gärna det! Jag tänker inte skriva på något!" (gubbjävel)
T: "....."
N: "Hallå? "
T (besviket): "Ja, jag kan väl ta din email då..." (snorunge)

Att sakna

Lauren och Ryan åker härifrån om cirka fem timmar. Inte kul. Alls. Hur säger man hej då till någon när man vet att det kan dröja flera år innan man ses igen? Hur gör man ett värdigt avslut? Vad säger man? "Hej då, ha det bra!"? Kommer sakna dem hemskt mycket! När jag senare tänker tillbaka på 2009 kommer Lauren och Ryan vara en stor del av det jag ser framför mig. Tillsammans med London, Way out West, Malmö, film och Kanye 'imma let you finnish' west såklart.

RSS 2.0