Mellandagar

Har varit så proppmätt av julmat och choklad, och trött efter semestern, de senaste dagarna att jag knappt orkat släpa mig till datorn. Dagarna har besått av: rulla ur sängen, äta frulle, kolla på TV, spela TV-spel, lösa korsord med mamma, kolla på vänner med Adri, släpa mig i säng. Precis som det ska vara på julen! Har spenderat just den här kvällen med att kolla på Shrek 2 med pappa, löst korsord med mamma, kollat på Arrested Development (Säsong 1 som jag gav till Adri julklapp, ångrar mig, skulle köpt den till mig själv!), bakat Kärleksmums och avslutar nu med att kolla på Säsong 2 av vänner på VHS. Same old, same old.
Har heller inga planer för veckan, och definitivt inte för nyår. Uhh. Mysbyxor, en hög med filmer och en ännu större hög med godis. Får se hur det blir med sällskapet dock, men orkar inte ta tag i det idag. Nu ska jag kolla på mera vänner, och sedan mera Arrested Development! Doodles.

Tillbaka i ett iskallt Lindome

Okej, vad är upp? Kom hem från Lanzarote in one piece, slog i foten i Adris resväska så min tå blev lila, köpt filmer för pengar jag borde sparat och fick med mig en liter Smirnoff för en hundring från Lanzarote. Score! Så ja, allt är under kontroll, bara själva julfirandet kvar. Vill gärna träffa lite vänner, gå runt i Göteborg och mysa och möjligtvis handla julklappar innan julafton. Men jag har nästan inga kläder att ta på mig, tog med mig så mycket sommarkläder till Lanzarote-resan så har inte så mycket vinterkläder nu. Har inga skor, bara sandaler och ett par tygskor som inte ens täcker hela foten. Ajajaj, funkar ju inte i snöoväder. Lite dumt. Men orkar inte deala med det just nu, ska kolla vänner, plåstra om min lila, mörbultade tå och sedan kasta ut Adris resväska genom fönstret.
Doodles!

Lift off

Alright, är hemma i Lindome, kollar på Vänner med Adri och väntar på att klockan ska bli fem så vi kan åka till Landvetter och sticka till Lanzarote. Lovely! Solterapi för hela slanten, ska bli göttans. See you in a week, doodles! 

Förvirrat

Okej, nu snurrar det en jävla massa i huvudet, jag har inte haft ro att fokusera på någonting den här helgen, allt är bara ett gytter. Igår glömde jag dessutom att äta middag och idag köpte jag chips med dipp. Vad är det för fel på mig!? Liksom...dipp? DIPP!? TACK OCH LOV ska jag förhoppningsvis träffa Sara, antingen imorrn eller på tisdag, vilket innebär att jag kan vräka ur mig lite av alla förvirrade tankar och få en utomståendes syn på det hela. Det behövs verkligen! Och förhoppningsvis har Sara något litet bekymmer som vi kan mala ner, diskutera och analysera så att jag kan få tankarna på annat håll.
Okej, nu måste jag hitta koncentration nog för att gå och lägga mig. Godnatt!!

P.S jag gjorde pepparkakor idag. Jag gillar inte pepparkakor så mycket, men det är mysigt att trycka ut små figurer och dekorera dem. Det blev mest hundat, katter, dinosaurier och JAS-plan. Lite mer julstämning i kollektivet! D.S

Valet

God damn it! Precis när jag trodde att jag hade it all figured out, så kommer detta och drar bort mattan under fötterna på mig. Jag står handfallen.

Drink-kväll

Precis hemkommen från drink-kväll med efterföljande utgång på Brogatan, tillsammans med Jenny, Lina, Martin och Martin. Kvällen innehöll bl.a. en hel del baktal om klassen, ett samtal till dubbel-Martins vän angående Lars Gustav, ett praktiskt försök till att knö ihop sig fem personer på en kvadratmeter och mysig julmustförtäring i baren på Brogatan. Jättebra kväll, och sparsamt var det minsann! Hemmaförfest är guld när man är lite pank (eller bara snål, i mitt fall). 
Nu sova, imorrn slappa järnet, och på kvällen blire "Mjuk Fest". Godnatt! 

Done with the book case

Alright, tentan blev officiellt klar klockan 22.30 idag, kändes jävligt gött! Hurra hurra, nu ska jag bara luta mig tillbaka och njuta av en underbar sovmorgon imorrn, en kort föreläsning mellan ett och tre och sedan tentadrink, en välbehövd sådan, hos Jenny. Ska spela lite GTA, sedan sova. Doodles! 

Enemy of the State

Jaha, ja, dan före dopparedan alltså. 22 timmar kvar tills tentan senast ska vara inlämnad. Ojoj. Och framåt går det. Inte jättefort, men framåt ändå. Satar på att bli färdig innan klockan tolv inatt, så det enda jag behöver göra imorrn bitti är att kolla stavfel, källhänvisningar och annat tråkigt. Ska nog funka!
Hade f.ö en jätteintressant föreläsning idag! Hedling pratade om Hollywoodfilmer från 70-talet och framåt, t.ex. Hajen, Thelma och Louise, Erin Brokovich, Romeo och Julia och Golden Eye. Vi fick även lära oss om de tre framgångskomponenterna "The book, The Look och The Hook", alltså det som krävs för att en film ska bli en blockbuster.
Hade dessutom ett golden moment idag på föreläsningen, när Hedling visade ett klipp ur filmen "Enemy of the State" från 1998, med Will Smith. På något sätt blev den här filmen en symbol för vad vi hittills lärt oss i kursen, alltså allting vi pratat och diskuterat kring, från filmen på 1890-talet, genom hela 1900-talet, hur den gått från "cinema of attraction", till stumfilm, till talfilm, till färgfilm, till storfilm, till konstfilm, till tv-film, till hollywood-film och hur allting fungerar framför, bakom och inuti kameran. Allt kulminerade i klippet vi såg från "Enemy of the State", då jag äntligen, äntligen, äntligen insåg vilket hantverk film verkligen är och hur lång tid det tagit för filmen att bli det den är idag. Det var en fantastisk känsla att kunna väva ihop hela filmhistorien och se en actionfilm för vad det verkligen är; ett konstverk. Och just det ögonblicket var värt guld, för det kändes som att jag verkligen fattade hur det hängde ihop. Och det gör att den här tentan inte känns så himla speciell ändå, för vilket betyg jag än får så kan jag alltid gotta mig åt att jag lärt mig något. Och det är väl därför man går i skolan in the first place?

Ah well, enough stalling, dags att skriva klart tentan i alla fall, så jag får det ur världen. Och kan sedan götta mig med det faktum att det ska firas i helgen, först tentadrink imorrn hos Jenny, sedan "Mjuk Fest" här i Värnhemmet på lördag. Should be lovely! Doodles!

Den där tentan

Ajajaj, det gamla trötta, slappa monstret har kommit fram igen. Det monster som även är känd som "Ledig Nina". Det kryper fram när jag under långa perioder har lediga dagar mitt i veckan. Jag blir håglös, trött, bekväm och mysig av mig och vill helst inte gå utanför dörren på flera dagar och vill enbart äta glass och kolla på Vänner och sova minst 14 timar per dygn. Jag lyckades stoppa undan detta monster långt, långt ner inom mig när jag gick i trean på Schillerska, då jag insåg att ett sådant leverne ej skulle ta mig till psykologlinjen. Och vilket resultat, skolan gick som på räls! Inte hela tiden kanske, men betygen blev bra och jag var nöjd. Och monstret skulle föralltid vara gömt. TRODDE JAG. Nu har det samlat kraft, bidat sin tid och kommit fram. Alltså; en sån jävla slappis jag har blivit!! Aaah. Det är nästan inte tillåtet. Sover länge, försover mig till skolan, skiter i filmvisningar, kommer efter i plugget, spelar massa tv-spel, går aldrig utanför dörren (såvida inte belöningen innehåller socker). SLAPPT med andra ord. Nu ska jag i alla fall försöka gräva fram den "Ambitiösa Nina" som jag gömt någonstans inom mig, och få skrivit den här jävla tentan, till tonerna av Green Day och med min filt och mina tofflor som sällskap. Tenta nr 5, I think this is the beginning of a beautiful friendship. På återseende, världen.

Julmyspys

Tisdag idag, vilket innebär skola! Släpade mig upp kvart över sju, åkte till skolan halv nio, hade föreläsning mellan nio och tolv, om westernfilm. Sjukt intressant! Om det är någonting man lär sig i filmvetenskap, så är det exakt hur rasistisk världen varit (och är), och hur öppet det var förr inom filmen. Och Theodore Roosevelt alltså. Vilken jävel, ursch ursch. Hur som helst. Intressant var det, pratade om "Den siste mohikanen", "Lonesome dove", "The searchers", "The wild bunch" och "Dansar med Vargar". Trodde aldrig att jag var en som gillar westernfilmer, men faktiskt så är många av dem väldigt, väldigt bra. Pappa tyckte det var underligt att vi inte tog upp "A man called Horse", jag tyckte det var underligt att vi inte tog upp "The gode, den onde, den fule". Kanske för att det är en spagettiwestern, men ändå. Måste ju ändå vara den westernfilm som de flesta i klassen sett. Tycker man.
Hur som helst, efter skolan fotade jag Domkyrkan och Erikshjälpens Second Hand till Adris moderep, som på torsdag ska handla om shopping i Lund (vilket f.ö är försvinnande dålig. Förutom Erikshjälpen, hittade ett par Dr. Martens där idag för 150 spänn. Dauym!). Kom hem vid två, myste sedan med corny julmusik och bakande av pepparkakshus och tillhörande dekorering. Fast jag bakade inte huset, utan köpte det på Coop och lödade ihop det. Orka göra degen liksom. Blev färdig vid fyratiden, spelade sedan GTA i ungefär...fyra timmar. Inte bra. Men roligt var det i alla fall!
Och ja, nu sitter jag här, med min bästa vän Tentan som ska bli klar tills på fredag. Vi får se hur det går, wish me luck! Doodles!Jenny och LinaDomkyrkan, med barn och alltErikshjälpens Second Hand, portfölj 45 pixKängor, 150 spännHusmys

RSS 2.0